Κυριακή 05 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Μηνύματα συμπάθειας προς την Εκκλησία της Ελλάδος για τις ταυτότητες

Μηνύματα συμπάθειας προς την Εκκλησία της Ελλάδος για τις ταυτότητες

Εκδηλώσεις συμπαράστασης για το θέμα των ταυτοτήτων δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τη διεξαγωγή των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σήμερα και την επόμενη Τετάρτη.

55

Εκδηλώσεις συμπαράστασης για το θέμα των ταυτοτήτων δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τη διεξαγωγή των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σήμερα και την επόμενη Τετάρτη.

Την αμέριστη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος.


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επισημαίνει ότι στηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Ελληνα να δηλώνει ελεύθερα το θρήσκευμά του και να αναγράφεται αυτό προαιρετικά στα δελτία ταυτοτήτων. Αναφέρει ακόμη ότι στις χώρες, στις οποίες εκτείνεται η δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αναγράφεται το θρήσκευμα κάθε πολίτη.


Τη συμπαράστασή της στον αγώνα της Εκκλησίας εξέφρασε την Τρίτη και η Εκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη των Αντιπροσώπων και Προϊσταμένων όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους, ανακοινώνοντας ότι εκπρόσωποί της θα συμμετάσχουν στις λαοσυνάξεις της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.


Το Ιερό Σώμα υπενθύμισε παλαιότερες αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες το Αγιο Ορος είναι αντίθετο με τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, καθώς και στο πρόγραμμα προωθήσεως και άλλων μέτρων αποχρωματισμού της εθνικής μας ζωής από τη θρησκευτική της διάσταση.


Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους αποφάσισε, επίσης, να απευθύνει κατάλληλο έγγραφο προς την κυβέρνηση, να παράσχει αλληλεγγύη στον αντίστοιχο αγώνα της Εκκλησίας της Ελλάδας και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου για συμμετοχή στις σχετικές συγκεντρώσεις.


Στο μεταξύ, η Τροχαία Θεσσαλονίκης με αφορμή τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στην πόλη θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα από τη ΧΑΝΘ έως την πλατεία Δημοκρατίας, από τις 7 μ.μ. μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω των οδών Κασσάνδρου, Αγίου Δημητρίου και της περιφερειακής.


Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν από τις πρωινές ώρες τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους στην πλατεία Αριστοτέλους και στους γύρω δρόμους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Απριλίου 2026
Απόρρητο