Κουσνέρ και Ράινχαρντ ενημερώνουν το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κόσοβο
Ο πολιτικός διοικητής του Κοσσυφοπεδίου Μπερνάρ Κουσνέρ και ο διοικητής της KFOR, στρατηγός Κλάους Ράινχαρντ, ενημέρωσαν το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η αποστολή του διεθνούς οργανισμού στο Κόσοβο.
Ο πολιτικός διοικητής του Κοσσυφοπεδίου Μπερνάρ Κουσνέρ και ο διοικητής της KFOR, στρατηγός Κλάους Ράινχαρντ, ενημέρωσαν το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η αποστολή του διεθνούς οργανισμού στο Κόσοβο.
Η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Κουσνέρ και τον Ράινχαρντ έγινε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία συμμετείχε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.
Ο Κουσνέρ έχει ζητήσει πόρους για τη χρηματοδότηση της (μετά τον περασμένο Ιούλιο) προσωρινής διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο αλλά και για τη μισθοδοσία πολιτών-αστυνομικών, που θα συνεργάζονται με την KFOR για την τήρηση της τάξης.
H KFOR αριθμεί συνολικά περίπου 38.000 στρατιώτες, που προέρχονται από 36 κράτη. Ομως, από τους 4.700 αστυνομικούς που προβλέπονταν να χρησιμοποιηθούν στο Κόσοβο από τον ΟΗΕ, μέχρι σήμερα εκτελούν υπηρεσία λιγότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα μόλις 2.361.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Φρεντ Εκχαρντ, ο στρατηγός Ράινχαρντ ανέφερε ότι δύο στους τρεις στρατιώτες της KFOR εκτελούν, καθημερινά, μία αποστολή ασφαλείας, ενώ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΟΗΕ επισημαίνεται ότι η κατάσταση μετά τα γεγονότα στη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα είναι τεταμένη και εκρηκτική.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.