Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εισαγγελική παρέμβαση για τους Ελληνες χάκερ

Εισαγγελική παρέμβαση για τους Ελληνες χάκερ

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Τα Νέα οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν τους υπολογιστές τριών ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι, πριν από λίγα 24ωρα συμμετείχαν στην προσπάθεια παραβίασης των κωδικών ασφαλείας σε σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε κέντρο στρατιωτικών υπηρεσιών στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

40

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Τα Νέα οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν τους υπολογιστές τριών ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι, πριν από λίγα 24ωρα συμμετείχαν στην προσπάθεια παραβίασης των κωδικών ασφαλείας σε σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε κέντρο στρατιωτικών υπηρεσιών στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Ακολούθησε διάβημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών. Το διάβημα αυτό προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και τώρα η υπόθεση διερευνάται και επισήμως από τις ελληνικές αρχές.


Οι υπολογιστές που εντοπίστηκαν στην προσπάθεια της παραβίασης των αμερικανικών στρατιωτικών υπολογιστών ανήκουν στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.


Αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αμερικανοί θεωρούν πολύ πιθανή τη συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών σε αυτή την υπόθεση, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα.


Η πρόσφατη ιστορία με τις επιθέσεις στους μεγαλύτερους δικτυακούς τόπους και η τεχνολογία παγίδευσης των υπολογιστών από χάκερ θα πρέπει να κάνουν πιο επιφυλακτικούς όσους διατυπώνουν απόλυτες κρίσεις.


Για παράδειγμα, έγινε γνωστό ότι στην περίπτωση του μπλακάουτ του δικτυακού τόπου του CNN οι χάκερ χρησιμοποίησαν έναν υπολογιστή από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ενώ το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει εξονυχιστικά όλους τους υπολογιστές του για να ελέγξει αν είναι κάποιος παγιδευμένος.


Ετσι θα λέγαμε ότι είναι κάπως πρώιμο να μιλάμε για βέβαιη συμμετοχή Ελλήνων και μάλιστα φοιτητών στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ισως να είναι όντως και Ελληνες, όμως με τα τεχνολογικά δεδομένα και την πλούσια δράση των χάκερ σε όλο τον κόσμο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ακριβώς έχει συμβεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο