Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Πολιτικό μνημόσυνο για το βουλευτή Τσετινέ τελέστηκε στη Βουλή

Πολιτικό μνημόσυνο για το βουλευτή Τσετινέ τελέστηκε στη Βουλή

Πολιτικό μνημόσυνο για το βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσετινέ τελέστηκε την Τρίτη στη Βουλή. Ο Τσετινές άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στην αίθουσα της ολομέλειας, ενώ βρισκόταν στο βήμα αγορεύοντας για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2000.

48

Πολιτικό μνημόσυνο για το βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσετινέ τελέστηκε την Τρίτη στη Βουλή. Ο Τσετινές άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στην αίθουσα της ολομέλειας, ενώ βρισκόταν στο βήμα αγορεύοντας για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2000.

Ο Δημήτρης Τσετινές έπεσε κυριολεκτικά στις επάλξεις, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, παρουσία του συνόλου σχεδόν των βουλευτών. Ηταν ένας από τους πιο αγνούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού και δόξασε την κοινοβουλευτική δημοκρατία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ξεχώρισε για την πολιτική του συνέπεια, τη μετριοπάθεια και τη σεμνότητά του.


Ο ξαφνικός θάνατος του Δημήτρη Τσετινέ αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη Θράκη, για τη Ροδόπη, για το Κοινοβούλιο, για όλους μας, είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εντάχθηκε στους συνδικαλιστικούς φορείς και τιμήθηκε τρεις φορές με το βουλευτικό αξίωμα για τη σεμνότητα, την εντιμότητα και την επιμέλειά του, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.


Συναισθηματικά φορτισμένη, όπως άλλωστε και των περισσοτέρων, ήταν η ομιλία του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη, βουλευτή Ξάνθης. Ο χαμός του Τσετινέ δεν ήταν τυχαίο γεγονός, καθώς οι κοντινοί του ήξεραν πως τον τελευταίο καιρό δεν αισθανόταν καλά. Ωστόσο, εκείνος προτίμησε να βρίσκεται στο βήμα της Βουλής, τόνισε ο Σγουρίδης.


Ο Τσετινές έφυγε την ώρα του χρέους και του καθήκοντος, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας. Η ευπρέπεια, το ήθος, η μόρφωση και η διάθεση προσφοράς, ήταν χαρακτηριστικά του εκλιπόντος, πρόσθεσε.


Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αναπάντεχο θάνατο του Τσετινέ εξέφρασε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ο βουλευτής Β Αθηνών Ορέστης Κολοζώφ, και εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Ιντζές.


Το πολιτικό μνημόσυνο έκλεισε με την έκφραση των συλλυπητηρίων εκ μέρους του Σώματος προς τη χήρα του Δημήτρη Τσετινέ, Φρειδερίκη, τις τρεις κόρες του, τον -παρόντα στην τελετή- αδελφό του Τάσο και το λαό της Θράκης.


ΑΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
Απόρρητο