Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Αλβανία να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας
Στο εξαιρετικά καλό σημείο, στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΤΑ), μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα στην Ελλάδα.
Στο εξαιρετικά καλό σημείο, στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΤΑ), μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα στην Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αναφορά στα πεδία που είναι έκδηλες οι καλές σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και συγκεκριμένα στη βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα για την οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας και την περιφερειακή συνεργασία, κυρίως, κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής πλευράς για τη βοήθεια προς την Αλβανία, λέγοντας ότι οι Αλβανοί θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τους βοηθήσει να γίνουν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ο Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της νομιμοποίησης των Αλβανών μεταναστών και της χορήγησης άδειας παραμονής και υπηκοότητας, ενώ έκανε αναφορά στην αρωγή που θα παράσχει το ελληνικό κράτος στους Αλβανούς μετανάστες, προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και τη χώρα με τα λεφτά που κερδίζουν.
Αναφερόμενος στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι είναι μια δύναμη που προωθεί τις σχέσεις των δύο χωρών. Αυτή την εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προγραμματίσει συνάντηση με την ηγεσία της Ομόνοιας.
Σε ό,τι αφορά στο Κοσσυφοπέδιο, ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά σχέδια καθ οδόν, που σχετίζονται με την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής και την εκπαίδευση και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του επικεφαλής της πολιτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Μπερνάρ Κουσνέρ, για τη δημιουργία μιας διοικητικής επιτροπής με την ηγεσία των Κοσοβάρων Αλβανών. Θα ζήσουμε για πάντα εδώ, γι αυτό και πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά και να κατανοούμε ο ένας τον άλλο, όλες οι εθνότητες τόνισε ο Παπανδρέου αναφερόμενος στην κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions