
Ανησυχεί τη Μόσχα η αποχώρηση του Μ.Καμντεσί
Εντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει, στη Ρωσία, η είδηση για την παραίτηση του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μισέλ Καμντεσί που πρόσκειται φιλικά στη Ρωσία, όπως εκτιμούν οι αναλυτές στη Μόσχα.
76
Εντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει, στη Ρωσία, η είδηση για την παραίτηση του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μισέλ Καμντεσί που πρόσκειται φιλικά στη Ρωσία, όπως εκτιμούν οι αναλυτές στη Μόσχα.
Η Ρωσία έχει δημιουργήσει χρέη προς το ΔΝΤ, ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τότε που ο Μ.Καμντεσί άρχισε να κατευθύνει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.
Ωστόσο, η πολιτική του σχετικά με τη Ρωσία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και δριμεία κριτική μετά την πτώση του ρουβλίου, το καλοκαίρι του 1998, και την οικονομική κρίση, που ακολούθησε, με συνέπειες για τη διεθνή οικονομία. Οι τελευταίες εξελίξεις για τα οικονομικά σκάνδαλα, στα οποία η Ρωσία φέρεται να έχει ξεπλύνει χρήματα από δάνεια του ΔΝΤ, δυσχεραίνουν τη θέση του Μ.Καμντεσί. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο διεθνής οικονομικός οργανισμός θα σκληρύνει περισσότερο τη στάση του προς τη Ρωσία, μετά την αποχώρηση του σημερινού γενικού διευθυντή.
Επισήμως, ωστόσο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι αντέδρασαν ψύχραιμα στην είδηση για παραίτηση του διευθυντή του ΔΝΤ και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη χορήγηση δανείου από τον οργανισμό προς τη Μόσχα.
Ο Αλεξάντερ Λίβσιτς, απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου στην ομάδα των οκτώ, δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις για τη Ρωσία θα ληφθούν στο διάστημα πριν από την παραίτηση του Καμντεσί, ενώ ο οικονομολόγος ινστιτούτου στη Μόσχα Ρόλαντ Νας τόνισε ότι, όσο οι τιμές στη πώληση πετρελαίου παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα, η Ρωσία δεν έχει ανάγκη χρήματα από το ΔΝΤ.
ΜΠΕ
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
- Πλοίο «φάντασμα» το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius όπου ξέσπασε ο χανταϊός – Πώς μεταδόθηκε
- Κρήτη: Συνελήφθη και η σύζυγος του 54χρονου για συνέργεια στη δολοφονία του 20χρονου – Το τροχαίο και η ενέδρα θανάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442