Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διήμερο αφιέρωμα στον μετρ του τρόμου Γουές Κρέιβεν

Διήμερο αφιέρωμα στον μετρ του τρόμου Γουές Κρέιβεν

Αφιέρωμα στον μετρ του φιλμικού τρόμου, Γουές Κρέιβεν (Wes Craven) που πέθανε πρόσφατα διοργανώνει η Ars Nocturna. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter στις 9 και 10 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει ταινίες από όλο το φάσμα της καριέρας του. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες από τη δεκαετία του ’70 […]

Αφιέρωμα στον μετρ του φιλμικού τρόμου, Γουές Κρέιβεν (Wes Craven) που πέθανε πρόσφατα διοργανώνει η Ars Nocturna. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter στις 9 και 10 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει ταινίες από όλο το φάσμα της καριέρας του.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες από τη δεκαετία του ’70 έως και πιο πρόσφατες επιτυχίες σε ένα διήμερο που έχει στόχο να ξυπνήσει παλιούς και νεότερους εφιάλτες για τους φαν, και όχι μόνο, του είδους.

Ο Γουές Κρέιβεν, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Οχάιο και είχε σπουδάσει φιλοσοφία, θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες ταινιών τρόμου. Στη φιλμογραφία του συγκαταλέγεται το κλασικό θρίλερ «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» (A Nightmare on Elm Street, 1984) που σύστησε στο κοινό τον εικονικό καλτ χαρακτήρα Φρέντυ Κρούγκερ, «Το Τελευταίο Σπίτι Στα Αριστερά» (Τhe Last House on the Left, 1972) το οποίο είχε απαγορευτεί την εποχή κυκλοφορίας του ενώ το 2009 γυρίστηκε το remake από τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Ντένι Ιλιάδη, το «Αίμα στους Λόφους» (The Hills Have Eyes, 1977), «Ο Βρικόλακας του Μπρούκλιν» (Vampire in Brooklyn, 1995), «Νυχτερινή Πτήση» (Red Eye, 2005) κ.α. Μία από τις σπουδαιότερες δουλειές του παραμένει έως και σήμερα η σειρά ταινιών Scream όπου κατάφερε να συσσωρεύσει όλα τα κλισέ του τρόμου και να τα γκρεμίσει με πλούσια δόση ειρωνείας και τρομακτικής διάθεσης, επαναπροσδιορίζοντας τις νεανικές ταινίες τρόμου. Στις 22 Μαρτίου 2010, είχε ανακοινώσει την επιστροφή του ως σκηνοθέτης στο Scream 4. To τέταρτο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών τρόμου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011.
Ο Κρέιβεν είχε επίσης γυρίσει τη δεκαετία του 1980 πολλά επεισόδια της σειράς Twilight Zone.

Πρόγραμμα αφιερώματος:


Παρασκευή 9/10
18.30: Αίμα στους λόφους
20.30: Οι άνθρωποι κάτω από τις σκάλες
22:30: Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες

Σάββατο 10/10
18:30: Το τελευταίο σπίτι αριστερά
20:30: Βουντού
22:30: Κραυγή αγωνίας

Ταινίες:


Αίμα στους λόφους – The Hills Ηave Εyes (1977)

Μια οικογένεια ξεκινάει ένα ταξίδι με αυτοκίνητο και παθαίνει ένα ατύχημα στην έρημο. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, μερικοί μεταλλαγμένοι από ραδιενέργεια άνθρωποι δεν έχουν καμία διάθεση να τους αφήσουν να φύγουν ζωντανοί.

Οι άνθρωποι κάτω από τις σκάλες -The People Under The Stairs (1991)
Παγιδευμένο σ’ ένα καλά οχυρωμένο σπίτι ενός μυστηριώδους ζευγαριού, ένα νεαρό αγόρι θ’ αντιμετωπίσει ξαφνικά έναν εφιάλτη: μαθαίνοντας γρήγορα τη φύση των φονικών κατοίκων του σπιτιού, το αγόρι θα δώσει μάχη ενάντια σε σαδιστικές συσκευές ασφαλείας, θα ενεργήσει σαν φίλος σε ένα απατηλό νεαρό κορίτσι και τελικά θα μάθει το μυστικό των πλασμάτων που κρύβονται βαθιά μέσα στο σπίτι.

Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες – Nightmare on Elm Street (1984)
Η Νάνσυ έχει εφιάλτες, στους οποίους πρωταγωνιστεί μια τρομακτική, γεμάτη σημάδια, φιγούρα που φορά ένα γάντι με κοφτερά μαχαίρια για δάχτυλα. Οι φίλοι της βλέπουν παρόμοια ονειρα. Όταν τα παιδιά αρχίζουν να πεθαίνουν, ανακαλύπτει πως πρέπει να μείνει ξύπνια για να επιβιώσει. Αποκαλύπτοντας την κρυφή ταυτότητα του δολοφόνου και τη σχέση του με τα παιδιά του «δρόμου με τις Λεύκες» η Νάνσυ θα καταφέρει να τον φέρει στον πραγματικό κοσμο.

Το τελευταίο σπίτι αριστερά – Last House on the Left (1972)
Δύο νεαρά κορίτσια κυνηγούν να βρουν μαριχουάνα, αλλά καταλήγουν να κυνηγιούνται από τέσσερις μανιακούς. Αφού βασανιστούν, θα αφεθούν μοναχές στο δάσος.

Βουντού – The Serpent and the Rainbow (1988)

O Dennis Allan (Bill Pullman), επιστήμονας μιας ισχυρής πολυεθνικής, στέλνεται στην Αϊτή να ανακαλύψει το δηλητήριο που κάνει τους ανθρώπους ζόμπι με την ελπίδα πως η εταιρία θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την συνταγή για ένα βελτιωμένο αναισθητικό… Εκεί ο Dennis συναντά την όμορφη γιατρό Marielle και τον ψυχικά άρρωστο ασθενή της που εικάζεται ότι ήταν ζόμπι, και ότι η οικογένειά του τον έθαψε αλλά αυτός βρέθηκε μερικές μέρες αργότερα να τριγυρνά με το μυαλό του ψιλοχαμένο. Πέρα από την εκτεταμένη χρήση μαύρης μαγείας όμως ο Dennis έχει να αντιμετωπίσει και τον σατανικό αρχηγό της αστυνομίας που θέλει να τον διώξει από το νησί και τον δύσπιστο μάγο που διστάζει να του πουλήσει την δηλητηριώδη σκόνη…

Κραυγή αγωνίας – Scream (1996)

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της μητέρας της Sidney Prescott (Neve Campbell), μια συμμαθήτριά της βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη. Η ίδια η Sidney γίνεται ο στόχος του κατά συρροή δολοφόνου με τη μάσκα, ενώ μια δημοσιογράφος είναι αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο πίσω από την ταυτότητα του δολοφόνου.

Info:
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ την ημέρα
ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter: Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
Tηλ: 210 8215469
Σχεδιασμός Αφίσας: Νίκος Τσαμπούκος

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024