Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες και Ντοκιμαντέρ για τους Ωκεανούς και το Περιβάλλον!

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ για τους Ωκεανούς και το Περιβάλλον!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών που γιορτάζεται στις 8 Ιουνίου, το Home Cinema συγκέντρωσε μια σειρά από ταινίες για το περιβάλλον και τη φύση. Μια σειρά από βραβευμένες και μη ταινίες, κάποιες από τις οποίες χρειάστηκαν χρόνια για να ολοκληρωθούν, καθώς […]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών που γιορτάζεται στις 8 Ιουνίου, το Home Cinema συγκέντρωσε μια σειρά από ταινίες για το περιβάλλον και τη φύση.
Μια σειρά από βραβευμένες και μη ταινίες, κάποιες από τις οποίες χρειάστηκαν χρόνια για να ολοκληρωθούν, καθώς και ιδιαίτερο εξοπλισμό -κάμερες σχεδιασμένες ειδικά για τις μοναδικές αυτές λήψεις- σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό!

Home

2009 – Γαλλία

Οικολογικό ντοκιμαντέρ αποτελούμενο εξ’ ολοκλήρου από εναέρια πλάνα σε σκηνοθεσία Ιάν Αρτύς-Μπερτράν.
Το μοναδικό αυτό κινηματογραφικό γεγονός για το περιβάλλον, προβλήθηκε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα Μέσα (κινηματογράφο, dvd, τηλεόραση και internet).

Oceanworld 3D Τα Μυστικά του Βυθού

2009 – Μεγάλη Βρετανία

Ένα τρισδιάστατο ταξίδι στη ζωή κάτω από τα κύματα, μέσα από τα μάτια μιας μικρής χελώνας, η οποία μάλιστα
έχει το ρόλο της αφηγήτριας. Η μαγεία του βυθού, μπροστά στα μάτια σας.

Oceans

2009 – Γαλλία

Ο σκηνοθέτης Ζακ Περίν επιχειρεί να αποτυπώσει το μυστηριώδη κόσμο των ωκεανών.

Ο Όρμος (Special Edition)

2009 – ΗΠΑ

Το βραβευμένο με Όσκαρ «The Cove» ακολουθεί μια ομάδα ακτιβιστών καταδυτών και κινηματογραφιστών, καθώς ξεκινούν μια αποστολή, με στόxo να διεισδύσουν σε έναν απομακρυσμένο, κρυφό όρμο στην Ταϊτζί της Ιαπωνίας και να φέρουν στο φως ένα σκοτεινό μυστικό. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κρυμμένες κάμερες και μικρόφωνα μέσα σε ψεύτικα βράχια, η ομάδα αποκαλύπτει τις μαζικές οικολογικές καταστροφές που συντελούνται εκεί.

Animals in Love

2007 – Γαλλία

Ο διευθυντής φωτογραφίας του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρικα Πουλιά» παίρνει την κάμερα, δανείζεται υλικό από άλλες παραγωγές και δημιουργεί ένα δικό του φιλμ με θέμα τον έρωτα στο ζωικό βασίλειο, σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Τις εικόνες συνοδεύει η μουσική του Φίλιπ Γκλας.

Earth – Πλανήτης Γη

2006 – Μεγάλη Βρετανία

Η Γη όπως δεν την έχουμε δει ποτέ. Μια επική όσο και συναρπαστική περιήγηση στον πλανήτη μας, μέσα από μια πολυέξοδη παραγωγή που γυρίστηκε με ψηφιακά μέσα υψηλής ευκρίνειας σε 200 διαφορετικές τοποθεσίες. Αφηγείται ο Ντέιβιντ Ατέμπορο.

Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα

2004 – Γαλλία

Ντοκιμαντέρ, απίστευτης ομορφιάς, του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Λικ Ζακέ με θέμα την ηρωική προσπάθεια των αυτοκρατορικών πιγκουίνων να διασχίσουν την ολόλευκη γη της Ανταρκτικής, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους οδηγούμενοι από την παντοδύναμη επιθυμία της αναπαραγωγής.

Ο Εφιάλτης του Δαρβίνου

2004 – Γαλλία

Το 1960 εμφανίστηκε στη λίμνη Βικτόρια της Αφρικής η πέρκα του Νείλου, ένα ψάρι μεγάλων διαστάσεων. Επιχειρήσεις εμπορίας ψαριών ξεφύτρωσαν ξαφνικά και αεροπλάνα άρχισαν να μεταφέρουν καθημερινά φορτία στην Ευρώπη. Σήμερα το οικοσύστημα της λίμνης κινδυνεύει, στην περιοχή ανθούν η πορνεία, τα ναρκωτικά και το εμπόριο όπλων, ενώ οι ντόπιοι ζουν εξαθλιωμένοι.

Φωνή Αιγαίου

2004 – Ελλάδα

Οι αλλαγές που συντελούνται στα νησιά του Αιγαίου, μετατρέποντας παρθένες ακρογιαλιές, πλαγιές, χωριά, αμπέλια και αλώνια σε ένα ατέλειωτο γιαπί. Ανιχνεύονται οι ιστορικές και κοινωνικές ρίζες των σημερινών εξελίξεων, μέσα από υλικό αρχείου και μέσα από συνεντεύξεις με τους νησιώτες.

Βαθύ Μπλε

2003 – Μεγάλη Βρετανία

Ένα ντοκιμαντέρ με μοναδικές εικόνες από τους ωκεανούς της υδρογείου, από τους κοραλιογενείς υφάλους των Τροπικών μέχρι τις αφιλόξενες ακτές της Ανταρκτικής.

Μικρόκοσμος, οι Κάτοικοι της Χλόης

1996 – Γαλλία

Μια συναρπαστική περιπέτεια σε μικρογραφία. Το ιδιόμορφο αυτό γαλλικό ντοκιμαντέρ χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες (κατασκευάστηκαν κατόπιν παραγγελίας) και κινηματογραφεί σε κλίμακα εκατοστόμετρου μια μέρα από τη ζωή των εντόμων. Η έρευνα κράτησε δεκαπέντε χρόνια και επιβραβεύτηκε με Σεζάρ και με τη μεγάλη επιτυχία που είχε το φιλμ στις αίθουσες!

Κογιανισκάτσι/Παουακάτσι

1983 – ΗΠΑ

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο Φίλιπ Γκλας, αμφότεροι οπαδοί του μινιμαλισμού μας επιτίθενται στις αισθήσεις, βομβαρδίζουν το θεατή με εικόνες και μουσική και καταγράφουν την ομορφιά της δημιουργίας και της καταστροφής. Το Koyaaniskatsi (ζωή σε αποσύνθεση ή εκτός ισορροπίας στη γλώσσα των Ινδιάνων Χόπι).
Εστιάζει στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Την αρμονία της ζωής στη φύση διαδέχεται η βιαιότητα των ρυθμών της μεγαλούπολης. Το ανθρώπινο σώμα, που στην ύπαιθρο μοιάζει να χορεύει ελεύθερο, αλλάζει στάση στην πόλη -γίνεται δύσκαμπτο, παραμορφώνεται. Οι σύγχρονες οικοδομές χτίζουν τείχη γύρω από το άτομο και η επαφή με τον ουρανό, και κατ΄ επέκταση το θείο, μεταλλάσσεται.

Η Άγνωστη Αφρική

2001 – Μεγάλη Βρετανία

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη «μαύρη ήπειρο». Τα έξι 50λεπτα επεισόδια μας ξεναγούν στα βουνά, στις ερήμους, στις λίμνες και τα ποτάμια, στη σαβάνα, στη ζούγκλα και στα παράλια της Αφρικής, αποκαλύπτοντας ένα μοναδικό οικοσύστημα με τη χλωρίδα του και την πανίδα του.

Άγριος Καιρός

2002 – Μεγάλη Βρετανία

Μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο των καιρικών φαινομένων με ξεναγό τον Ντόναλντ Μακιντάιρ. Χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες (αέρας, βροχή, ζέστη, κρύο), η σειρά ξεναγεί το θεατή σε ξεσπάσματα της φύσης που άνθρωπος δεν μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει.

Ταξιδιάρικα Πουλιά

2001 – Γαλλία

Μια συναρπαστική περιήγηση στις τέσσερις γωνιές της Γης με ξεναγούς τους φτερωτούς ταξιδιώτες που μεταναστεύουν από τα ψυχρά μέρη στις θερμές περιοχές, γεννούν τα αβγά τους, εκπαιδεύουν τους νεοσσούς και παίρνουν πάλι το δρόμο της επιστροφής. Χρησιμοποιώντας ειδικές πτητικές μηχανές, εκπαιδευμένα πτηνά και διάφορες τεχνικές λήψης, οι εμπνευστές των ταινιών «Μικρόκοσμος» και «Ιμαλάια» μεταφέρουν τώρα στο θεατή τη μοναδική αίσθηση των εναέριων διαδρομών.

Απέραντο Γαλάζιο

1988 – Γαλλία

ένα παραμύθι για κάποιον «άνθρωπο-δελφίνι» που έχει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για τους βυθούς και στον έρωτα με μια «θνητή», μια οπτική εμπειρία που θυμίζει τα ντοκιμαντέρ της IMAX, αλλά κινείται περισσότερο στη σφαίρα του ονείρου. Το έργο διαρκεί περίπου τρεις ώρες και περιέχει τόσο τη μουσική του Ερίκ Σερά

Επιμέλεια: Χριστίνα Φωτιάδη

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024