Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος: Με Καζαντζάκη παρέδωσε το «γαλλικό Grammy» στη Νανά Μούσχουρη ο Αλιάγας
Με τον Νίκο Αλιάγα να απονέμει το τιμητικό βραβείο και να συγκινεί με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, η Νάνα Μούσχουρη τιμήθηκε στα γαλλικά Victoires de la Musique, σε μια βραδιά με έντονο ελληνικό αποτύπωμα και θερμή ανταπόκριση του κοινού
Μια έντονα ελληνική παρουσία σημάδεψε τη φετινή απονομή των γαλλικών μουσικών βραβείων Victoires de la Musique, των αποκαλούμενων «γαλλικών Grammy», με τον Νίκο Αλιάγα να τιμά τη σπουδαία Νάνα Μούσχουρη σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού.
Στα 92 της χρόνια, η Νάνα Μούσχουρη ανέβηκε στη σκηνή εμφανώς συγκινημένη, μέσα σε θερμό κλίμα αποθέωσης. Ο Νίκος Αλιάγας μίλησε με λόγια βαθιάς εκτίμησης για τη διεθνή πορεία της, αναδεικνύοντας όχι μόνο την καλλιτεχνική της διαδρομή, αλλά και το ήθος και την προσωπικότητά της, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για γενιές.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε όταν επικαλέστηκε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη — «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος» — τα οποία απέδωσε στα γαλλικά, με το κοινό να ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα.
Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από τη γαλλική δημόσια τηλεόραση και η στιγμή της βράβευσης συγκέντρωσε περίπου δύο εκατομμύρια τηλεθεατές. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο La Seine Musicale, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της γαλλικής μουσικής.
Οι αφιερώσεις και το μουσικό αφιέρωμα
Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η Νάνα Μούσχουρη αφιέρωσε το βραβείο στη Γαλλία «για όσα μου έμαθε», αλλά και στο γαλλικό κοινό που τη στήριξε από τα πρώτα βήματα της διεθνούς της καριέρας.
Συγκινημένη, ευχαρίστησε τον γιο της, Νίκο Πετσίλα, που βρισκόταν στην πρώτη σειρά και είχε εκείνη την ημέρα τα γενέθλιά του, καθώς και τον σύζυγο και επί χρόνια συνεργάτη της, Αντρέ Σαπέλ, αλλά και τον γιο του, Φαμπρίς Σαπέλ.
Στο αφιερωματικό μέρος της βραδιάς προβλήθηκαν συγκινητικά βίντεο με μηνύματα από τον Σερζ Λαμά και τη Λιν Ρενό, ενώ η Ιζαμπέλ Μπουλέ ερμήνευσε τη μεγάλη επιτυχία «L’amour en héritage». Στη σκηνή ανέβηκαν επίσης ο Βενσάν Ντεντιέν και η Βαλερί Λεμερσιέ, τραγουδώντας το «Quand on s’aime», ολοκληρώνοντας μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μνήμη και αναγνώριση.
- Ηράκλειο: Ακυρώθηκε το Καστρινό Καρναβάλι – Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα
- Τσουκαλάς: Έργο Μητσοτάκη η καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης – Ουραγός η Ελλάδα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
- Χίος: Ήχησε το 112 λόγω της κακοκαιρίας – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά Μητσοτάκη στο «τιρκουάζ» σκάνδαλο υπουργών της ΝΔ και του Παναγόπουλου
- Λίντσεϊ Βον: «Παρακαλώ μη λυπάστε για μένα»
- Ενίσχυση των ΣΣΕ είδε ο Μητσοτάκης, όταν μόνο το 10,6% των Ελλήνων εργαζομένων καλύπτεται από αυτές


