Νότια Κορέα: Ο δήμαρχος της Σεούλ κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί πολιτικής χρηματοδότησης
Ειδικός εισαγγελέας στη Νότια Κορέα κατηγόρησε τον δήμαρχο της Σεούλ, Ο Σε-χουν, για παραβίαση των νόμων περί πολιτικής χρηματοδότησης, με επίκεντρο μία δημοσκόπηση
Ένας ειδικός εισαγγελέας στη Νότια Κορέα κατηγόρησε τον δήμαρχο της Σεούλ, Ο Σε-χουν, για παραβίαση των νόμων περί πολιτικής χρηματοδότησης σε σχέση με ένα σκάνδαλο που αφορούσε έναν ισχυρό μεσάζοντα, ανακοίνωσε η ομάδα του εισαγγελέα τη Δευτέρα.
Για τι κατηγορείται ο δήμαρχος της Σεούλ
Ο Ο κατηγορείται ότι διεξήγαγε δημοσκόπηση μέσω του μεσάζοντα και ότι έβαλε ένα τρίτο πρόσωπο να πληρώσει για τη δημοσκόπηση, ανέφερε η ομάδα σε δήλωσή της.
Ο Ο, ο οποίος ανήκει στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το People Power Party (PPP), αρνήθηκε τις κατηγορίες που αφορούν τον μεσάζοντα, λέγοντας ότι η έρευνα είχε πολιτικά κίνητρα.
«Πρόκειται για μια παράλογη, κατασκευασμένη κατηγορία χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο. Είναι μια κατηγορία που προορίζεται για αθώωση», δήλωσε ο Ο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Reuters.
Η κατάσταση που επικρατεί στη Νότια Κορέα
Από την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου στις 3 Δεκεμβρίου, που άνοιξε μια σειρά ποινικών ερευνών για τον ανατραπέντα πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ και τη σύζυγό του Κιμ Κέον Χι, ο ειδικός εισαγγελέας ερευνά ένα σκάνδαλο διαπλοκής, στο οποίο το ζευγάρι κατηγορείται ότι παρενέβη σε εκλογές χρησιμοποιώντας τον μεσάζοντα.
Ο Ο, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος της Σεούλ από το 2006 έως το 2011 και ξανά από το 2021 έως σήμερα, θεωρείται πιθανός υποψήφιος για την προεδρία μεταξύ των συντηρητικών της Νότιας Κορέας.
- Έξι πλανήτες βγαίνουν για απογευματινή παρέλαση αυτή την εβδομάδα – Πώς θα τους αναγνωρίσετε
- Κούλουμα στην Αθήνα με χαρταετούς, σαρακοστιανά και γλέντι, στο λόφο του Φιλοπάππου
- Η απίθανη ατάκα του Αλμέιδα: «Αν έπρεπε να μείνω εκτός για να αρχίσουμε να νικάμε, τότε δεν θα επιστρέψω»
- Ορκίστηκε η νέα μειοψηφική κυβέρνηση της Ολλανδίας – Ο Γέτεν ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας
- EE: Παγώνει την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ομόνοια: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γερανίου
- Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι: Δεκάδες τα περιστατικά μέθης – Τα 6 ήταν ανήλικοι
- Ο Πρεστιάνι απολογήθηκε στους συμπαίκτες του στην Μπενφίκα για το περιστατικό με τον Βινίσιους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442