Η μεγάλη διαφορά για την Εθνική σε σχέση με το προηγούμενο Eurobasket και το έξτρα «όπλο» (vids)
Γιατί η Εθνική Ελλάδα έχει μια σημαντική ευκαιρία στο Eurobasket και ένα έξτρα «όπλο» σε σχέση με την προηγούμενη.
Σε ρυθμούς Eurobasket κινείται η Εθνική Ελλάδος, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της διοργάνωσης που ξεκινά στις 27 Αυγούστου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να ονειρεύεται κάτι καλό, παρά τις σημαντικές απουσίες παικτών όπως είναι ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ή ο Γιώργος Παπαγιάννης.
Μια παρόμοια κατάσταση βιώνουν και διάφορες άλλες χώρες που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους παίκτες που υπολόγιζαν στον βασικό τους κορμό. Γεγονός που ρίχνει τη δυναμικότητα της διοργάνωσης κάποια επίπεδα. Επιπλέον δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι, κι αυτή έχει να κάνει με το σουτ.
Η ευκαιρία για την Εθνική
Δεν είναι μυστικό ότι οι ομάδες που θα παραταχθούν στα παρκέ του Eurobasket θα έχουν σημαντικές απουσίες. Χώρες όπως η Γαλλία θα παραταχθούν δίχως παίκτες όπως ο Γουεμπανιάμα και ο Γκομπέρ, η Λιθουανία δεν θα έχει τους Σαμπόνις και Μπουζέλις, η Ισπανία δεν διαθέτει το ταλέντο που είχε άλλα χρόνια. Φυσικά δεν λείπουν οι μεγάλοι αθλητές σαν τον Ντόντσιτς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Όπως κι αν έχει, αυτή η κατάσταση δίνει ελπίδες στην Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει να πανηγυρίσει κάποιο μετάλλιο από το 2009 και θα κυνηγήσει κάτι καλό σε αυτό το τουρνουά. Οι ευκαιρίες του «Greek Freak» για διάκριση με το Εθνόσημο μειώνονται και σίγουρα ο Γιάννης δεν πρόκειται να αφήσει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία, αφού θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τραβήξει την Εθνική προς την κορυφή.
Η μεγάλη διαφορά με το 2022
Στο προηγούμενη διοργάνωση του Eurobasket είχε δημιουργήσει βλέψεις ξανά στην Ελλάδα. Βλέψεις που αυξήθηκαν με την πρόκριση στα προημιτελικά, μέχρι το… όνειρο να σταματήσει απέναντι στην οικοδέσποινα Γερμανία που τα έβαζε από παντού εκείνο το βράδυ. Το σουτ, πρώτα των Γερμανών και στη συνέχεια το δικό της, πλήγωσε τη «γαλανόλευκη». Ωστόσο φέτος αυτή η παράμετρος μπορεί να αποδειχθεί κομβική.
Το 2022 οι παίκτες που πραγματικά μπορούσαν να απειλήσουν από μακριά ήταν o Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Κώστας Σλούκας και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Από εκεί και πέρα υπήρχαν αθλητές που έπρεπε να βρεθούν στη μέρα τους για να είναι αποτελεσματικοί. Κι όμως έτσι, η Εθνική πέρασε εύκολα από τους ομίλους και προχώρησε μέχρι τη φάση των προημιτελικών.
Φέτος, οι παίκτες που έχουν μια πιο σταθερή απειλή από μακριά είναι σαφώς περισσότεροι. Ο Ντόρσεϊ επιστρέφει, ο Σλούκας επίσης, ο Μήτογλου το ίδιο, ο Τολιόπουλος προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν και ο Λαρεντζάκης είναι πάντα σταθερός στα κρίσιμα. Ακόμα υπάρχουν οι Παπανικολάου και Χουγκάζ που αν είναι στη μέρα τους μπορούν να «εκτελέσουν» τον οποιονδήποτε. Συνεπώς μιλάμε για σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τρία χρόνια πριν.
Περιττό φυσικά να αναφέρουμε πόσο ανάγκη έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίκτες με σουτ και πόσο τέτοιοι αθλητές μπορούν να επωφεληθούν από την ορμητικότητα του «Greek Freak» προς τα αντίπαλα καλάθια, μένοντας ελεύθεροι λόγω των βοηθειών που θα τραβάει ο Έλληνας σούπερ σταρ. Όλα αυτά είναι φυσικά θεωρητικά, οι απαντήσει και οι ελπίδες της Ελλάδας κάτι καλό θα κριθούν στο γήπεδο.
- Κώστας Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση φέρνει ένα ημιτελές νομοσχέδιο για τα εργασιακά»
- Θα πω την ιστορία με τους δικούς μου όρους – Ο Μάικλ Ντάγκλας ετοιμάζει μια «σαρωτική» αυτοβιογραφία
- UEFA Champions League: Οι μάχες του Ολυμπιακού με τη Λεβερκούζεν έρχονται στο MEGA
- Το top-10 των υψηλότερων συμβολαίων στην Ευρωλίγκα μετά την επιστροφή του Χέιζ-Ντέιβις (vids)
- Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα Μπόρσι-Βάρδα
- Σανγκάη: Βίντεο που κόβει την ανάσα – Τεράστια καθίζηση «καταπίνει» δρόμο




