«Γι’ αυτό τον λόγο Παπανικολάου και Ολυμπιακός δεν υπέγραψαν νέο διετές συμβόλαιο»
Ο Κώστας Παπανικολάου συνεχίζει κανονικά στον Ολυμπιακό μέχρι τουλάχιστον το 2026. Ιταλικά δημοσιεύματα ωστόσο αποκαλύπτουν τον λόγο που ο Ολυμπιακός και ο αρχηγός του δεν υπέγραψαν νέο διετές συμβόλαιο.
Η σημαία παρέμεινε στον ιστό της και έτσι, Ολυμπιακός και Κώστας Παπανικολάου συνεχίζουν μαζί και την επόμενη σεζόν.
Η option που υπήρχε στο συμβόλαιό του ενεργοποιήθηκε και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» θα συνεχίσει και τη σεζόν 2025-26 στους Πειραιώτες, με το υπάρχον συμβόλαιο που είχε υπογράψει στην τελευταία του επέκταση.
Ωστόσο ιταλικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν για ποιον λόγο ο Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους για δύο ακόμα έτη, όπως ακουγόταν τον τελευταίο καιρό. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Αν ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπέγραφε νέο συμβόλαιο αυτό θα συνεπαγόταν και μείωση των αποδοχών του, σύμφωνα με το «Pianeta Basket».
Έτσι σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι Ιταλοί ο Ολυμπιακός και ο αρχηγός του θα αποφασίσουν το επόμενο καλοκαίρι αν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους για ακόμα δύο χρόνια, με τον «Παπ» να είναι πολύ σημαντικό μέρος της ιστορίας των ερυθρόλευκων και αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών του συλλόγου.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Παπανικολάου είχε στη Euroleague κατά μέσο όρο 4,8 πόντους με 2,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 18:46 λεπτά εντός παρκέ ενώ στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε την κατάκτηση της Stoiximan GBL.
Αναλυτικά όσα υποστηρίζουν οι Ιταλοί για τον Παπανικολάου:
Ο Κώστας Παπανικολάου θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού, καθώς ενεργοποιήθηκε η οψιόν στο συμβόλαιό του και ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” θα παραμείνει στην ομάδα για τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να “σπάσει” το συμβόλαιο μέχρι τις 15 Ιουλίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ σοβαρά υπό σκέψη από τη διοίκηση.
Παράλληλα, δεν προχώρησαν σε νέα διετή συμφωνία, καθώς αυτό θα συνεπαγόταν μείωση αποδοχών για τον αρχηγό. Έτσι, ο Παπανικολάου θα συνεχίσει με το υπάρχον συμβόλαιο (λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ) μέχρι και τη σεζόν 2025–26, ενώ το καλοκαίρι του 2026 θα γίνουν εκ νέου επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές για να αποφασιστεί αν θα υπάρξει ανανέωση μέχρι το 2027 ή αν ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση», καταλήγουν οι Ιταλοί
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442