Βιετνάμ: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία
Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα παγιδεύοντας τους ενοίκους - Οι κάτοικοι της περιοχής του Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ προσπάθησαν ματαίως να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες χειρός
Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία όπου διέμεναν στην πόλη Χο Τσι Μινχ, ανακοίνωσαν οι αρχές της μητρόπολης αυτής της νότιου Βιετνάμ.
Αφού τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, μέλη του πυροσβεστικού σώματος εντόπισαν τα θύματα στο ισόγειο του 5ώροφου κτιρίου, διευκρίνισε ο δήμος. Οι οκτώ άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας δηλητηρίασης από εισπνοή καπνού.
Άνθρωποι έπεφταν στο κενό για να ξεφύγουν από τις φλόγες που τύλιξαν την πολυκατοικία
Sáng 7/7 cháy cư xá Độc Lập trên đường Đô Đốc Long (quận Tân Phú cũ), có 8 người ch.ế.t 2 em nhỏ,; pic.twitter.com/RhSpccFLNl
— Trần Đình Vũ (@jbdinhvu55) July 7, 2025
Άλλοι ένοικοι έπεσαν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην κρατική εφημερίδα Thanh Niên. «Ακούγαμε κραυγές για βοήθεια από το διαμέρισμα. Ήταν φρικτό», πρόσθεσε. Οι προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες χειρός απέβησαν άκαρπες.
Οι Αρχές στην Χο Τσι Μινχ ζήτησαν σήμερα να γίνει επείγουσα αποτίμηση των μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών, ειδικά στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί ποια ακριβώς ήταν η αιτία της φωτιάς στην πολυκατοικία.
Bad fire last night killed 8, including 4 members of a family, at an apartment complex in Phu Tho Hoa, Ho Chi Minh City. Police are investigating the cause. pic.twitter.com/2ooSHPJbur
— Nga Pham (@ngahpham) July 7, 2025
Το Βιετνάμ βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με φονικές πυρκαγιές, γεγονός αποδιδόμενο σε πολλές περιπτώσεις στην κακή ποιότητα των κατοικιών: συχνά οικοδομούνται χωρίς τήρηση θεμελιωδών κανόνων ασφαλείας, πρόβλημα που επιτείνει ο υπερπληθυσμός σε ορισμένες περιοχές.
Το 2023, 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πυρκαγιά κατέστρεψε ψηλή πολυκατοικία στην πρωτεύουσα Ανόι (βόρεια). Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη τραγωδία του είδους στη χώρα σε είκοσι χρόνια.
Τον Μάρτιο ιδιοκτήτης 12ώροφου κτιρίου καταδικάστηκες σε ποινή φυλάκισης επειδή παραβίασε τους κανονισμούς πυρασφάλειας, παρακάμπτοντάς τους κατά τη διάρκεια της ανέγερσής του για να καταστεί εφικτό να δημιουργηθούν περισσότερα διαμερίσματα.
Στην ίδια υπόθεση, οι δικαστές καταδίκασαν επτά τοπικούς δημόσιους λειτουργούς για παράλειψη καθήκοντος, επειδή δεν επέβλεψαν το έργο ως όφειλαν.
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442