Χαμός με Φερστάπεν και Πιάστρι στο Silverstone
Τα «κολπάκια» του Πιάστρι εκνεύρισαν τον Ολλανδό και η κόντρα αναμένεται να έχει και συνέχεια…
Το γκραν πρι του Silverstone είχε μεγάλο νικητή τον Λάντο Νόρις, με τον Βρετανό πιλότο της McLaren να πανηγυρίζει για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνα.
Ο 25χρονος Νόρις πήρε τη νίκη στην πατρίδα του και είχε πολλούς λόγους να πανηγυρίζει, ωστόσο το θέμα που έχει «κλέψει την παράσταση» είναι η κόντρα του Μαξ Φερστάπεν με τον Όσκαρ Πιάστρι.
Ο Ολλανδός πιλότος είχε να πει πολλά εναντίον του Πιάστρι για την τακτική που ακολούθησε ο δεύτερος την στιγμή που το safety car ήταν στην πίστα.
Ο Φερστάπεν ήταν πίσω από τον Πιάστρι όταν αυτός έκοψε απότομα ταχύτητα και χρειάστηκε ένας δύσκολος ελιγμός από τον Ολλανδό για ν’ αποφύγει την σύγκρουση.
Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν ήταν έντονος κάτι που άλλωστε φάνηκε και από την συνομιλία με την ομάδα του και όλα δείχνουν ότι η κόντρα των δύο θα έχει και συνέχεια.
«Μα είναι δυνατόν να σταματά τόσο απότομα; Έχει ιδέα τι κάνει;» φώναζε ο Φερστάπεν στην ομάδα του ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Πιάστρι τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων.
Ο κανονισμός που υπάρχει είναι σαφής σε ότι αφορά την οδήγηση όταν το safety car είναι στην πίστα και δεν σηκώνει παρερμηνείες. «Κανένας οδηγός δεν πρέπει να οδηγά υπερβολικά αργά όταν δεν υπάρχει λόγος ή να οδηγεί με τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο άλλους πιλότους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κανονικό και γι’ αυτό άλλωστε τιμωρήθηκε ο Πιάστρι.
Και θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή η ποινή στοίχισε ακριβά στον Αυστραλό. καθώς έχασε την πρωτιά από τον Λάντο Νόρις.
Η McLaren έκανε το 1-2 στο Silverstone με Νόρις – Πιάστρι ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο.
Ο Φερστάπεν τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση αλλά σίγουρα έχει να πει πολλά για όσα συνέβησαν με τον Πιάστρι. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο από την πλευρά του Ολλανδού ότι το θέμα δεν θα περάσει στο… ντούκου.
Κι όσο για την «μάχη» του τίτλου; Αυτή προβλέπεται συναρπαστική καθώς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Πιάστρι με 234 βαθμούς ενώ δεύτερος ακολουθεί σε απόσταση… αναπνοής ο Νόρις, με 226 βαθμούς.
Στην τρίτη θέση είναι ο Φερστάπεν με 165 και στην τέταρτη ο Τζορτζ Ράσελ με 147 βαθμούς.
Το επόμενο γκραν πρι είναι στο Βέλγιο στις 27 Ιουλίου.
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
- Χαλκιδική: Βρέθηκε οβίδα μέσα σε οικόπεδο στη Νέα Καλλικράτεια – Απέκλεισε την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ
- Οι κορυφές των δέντρων εκπέμπουν λάμψεις στη διάρκεια καταιγίδων – Υπεριώδης κάμερα αποκαλύπτει
- Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά 117 νέες υποθέσεις στην Ελλάδα – Πυρά ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς
- Τσουκαλάς: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η χώρα μας έγινε ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας



