Χανιά: «Έχω φίλους αστυνομικούς… Ήθελα να τους πειράξω» – Τι ισχυρίστηκε ο 42χρονος με το οπλοστάσιο
Ο 42χρονος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη τεσσάρων ετών και πέντε μηνών - Η έδρα διέταξε να εκτίσει τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της ποινής και τα υπόλοιπα να τεθούν σε αναστολή
Στη φυλακή οδηγείται ο 42χρονος από τα Χανιά, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με δυναμίτες, σπαθιά, όπλα και εκατοντάδες τσεκούρια, μαχαίρια, βέλη και άλλα αντικείμενα.
Ο 42χρονος, μετά την απολογία του στον ανακριτή παραπέμφθηκε για δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (20/6), κατά τη διάρκεια της οποίας καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη τεσσάρων ετών και πέντε μηνών.
Η έδρα διέταξε ο καταδικασμένος να εκτίσει τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της ποινής και τα υπόλοιπα να τεθούν σε αναστολή, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Σε βάρος του 42χρονου είχε σχηματιστεί δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Σημειώνεται ότι είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό του στα social media, μέσα από το οποίο αναφερόταν σε αστυνομικούς, προκαλώντας και διεγείροντας σε πράξεις βίας σε βάρος τους.
«Ψυχικά ασταθής»
Σύμφωνα με το zarpanews.gr σκιαγραφόντας το προφίλ του, οι μάρτυρες υπεράσπισης και ο δικηγόρος του, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο ψυχικά ασταθή, λάτρη των πολεμικών τεχνών, ο οποίος έχει υπηρετήσει στα ΟΥΚ ενώ εδώ και δύο χρόνια δεν εργάζεται και τον συντηρεί ο πατέρας του.
Τι ισχυρίστηκε
Ο ίδιος στην απολογία του, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν κάποια άδεια για αυτόν τον οπλισμό καθώς άλλα είναι αυτοσχέδια, άλλα είναι δώρα και άλλα έχουν αγοραστεί από καταστήματα όπου πωλούνται ελεύθερα.
Για τα 107 τσεκούρια υποστήριξε πως ο ίδιος στο Άγιο Όρος έμαθε την τέχνη του μετάλλου και πολλά από αυτά ήταν αυτοσχέδια ενώ άλλα ήταν οικογενειακά κειμήλια, σκουριασμένα, τα οποία φρόντισε να συντηρήσει.
Για τα σπαθιά υποστήριξε πως είναι ιαπωνικού τύπου και τα έχει λάβει ως δώρα από τους δασκάλους του.
Για τα 116 μαχαίρια στρατιωτικού τύπου τόνισε πως είναι μαχαίρια όπως όλα τα υπόλοιπα ενώ για τα αναδιπλούμενα μαχαίρια υποστήριξε πως ήταν απλώς σουγιαδάκια.
Όσο για τις σφεντόνες, αυτές όπως είπε προορίζονταν για δώρο για τον βαφτισιμιό του!
Κροτίδες… για να μην τραυματιστούν τα παιδιά
Για τους δύο δυναμίτες, ο 42χρονος υποστήριξε ότι ήταν κροτίδες για το κάψιμο του Ιούδα, ισχυριζόμενος ότι εκείνος, από κοινού με γονείς της περιοχής, τις είχαν κατασχέσει από τα παιδιά του χωριού για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα την Ανάσταση με το κάψιμο του Ιούδα.
«Έχω φίλους αστυνομικούς… Ήθελα να τους πειράξω»
Κληθείς να δώσει εξηγήσεις για τα βίντεο που αναρτούσε στον λογαριασμό του, ο 42χρονος, απέδωσε τις αναρτήσεις στην κατανάλωση αλκοόλ λέγοντας ότι πίνει πολύ το τελευταίο διάστημα: «Είχα πιει. Πινω πολυ καιρο. Δεν έχω κάτι με την αστυνομία, έχω φίλους αστυνομικούς, το ανέβασα για να πειράξω τους φίλους μου» σημείωσε.
Τόξα… από τα Jumbo
Τέλος, για τα βέλη και τα τόξα υποστήριξε ότι ήταν παιχνίδια… από τα jumbo.
Το παρών στη δίκη έδωσαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι του 42χρονου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.
- Eurovision 2026: Εκτός διαγωνισμού και Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβενία μετά την ανακοίνωση συμμετοχής του Ισραήλ
- Κεταμίνη: Έφηβος περιγράφει πως η χρήση τού κατέστρεψε τη ζωή – Έπαιρνε 11 γραμμάρια την ημέρα
- Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα – Αθωώθηκε από το δικαστήριο
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Ανασχηματισμός στην Κύπρο με μήνυμα (;) για τον GSI
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο



