ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναμένουμε από την Εισαγγελία να επιδείξει αυξημένα αντανακλαστικά
«Αν δεν γίνει η σχετική έρευνα δεν θα μάθουμε ποτέ αν υπήρξε ενιαίο κέντρο πίσω από όλα όσα καταγγέλλονται και ποιο είναι αυτό», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Αν και διαφωνούμε επί της ουσίας, μας ικανοποιούν τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απαντώντας στη χθεσινή μας δήλωση», σχολιάζουν σε κοινή δήλωση τους η υπεύθυνη του ΚΤΕ. Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, και ο γραμματέας του τομέα Δικαιοσύνης Χρήστος Κακλαμάνης, για την απάντηση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε», αναφέρουν, «ότι από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχουν διαψευσθεί, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων, οι οποίες στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, των πραγματικών δικαιούχων και των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ που συντέλεσαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου».
Όσα υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:
«Αν και διαφωνούμε επί της ουσίας, μας ικανοποιούν τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απαντώντας στη χθεσινή μας δήλωση.
Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχουν διαψευσθεί, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων, οι οποίες στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, των πραγματικών δικαιούχων και των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ που συντέλεσαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου.
Το πρόστιμο ύψους 243.000.000 ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ε.Ε. και βρίσκεται στη διαδικασία καταλογισμού του, καθώς και τα πρόστιμα που μετά βεβαιότητας ακολουθούν, δεν συνιστούν ασφαλώς βλάβη (αλλά όφελος) των συμφερόντων της Ε.Ε. με αντίστοιχη βλάβη της χώρας μας.
Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι έχουν καθυστερήσει δραματικά οι καταβολές των ενισχύσεων του 2024, με κίνδυνο απώλειας μεγάλων ποσών για τη χώρα μας αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ως το τέλος Ιουνίου.
Το ίδιο ισχύει και για το ότι δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι δηλώσεις και οι έλεγχοι από τον υπό κατάργηση ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2025, ενώ σε άλλες χώρες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με κίνδυνο να βρεθούμε και πάλι ενώπιον των ίδιων προβλημάτων για την χώρα μας.
Οι κατά παράβαση των καθηκόντων των εμπλεκομένων παράνομες πειθαρχικές και υπηρεσιακές διώξεις που υπέστησαν έντιμοι υπάλληλοι που αποπειράθηκαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο έχουν διαπραχθεί σε βάρος της χώρας μας που δυσφημείται στην Ε.Ε., σε βάρος των ίδιων των παθόντων υπαλλήλων και σε βάρος της δημόσιας Υπηρεσίας.
Και η λίστα συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μόνο μέσα από μια ενδελεχή εισαγγελική έρευνα, η οποία θα μπορέσει να εισέλθει σε όλα τα τελεσθέντα εγκλήματα πλην όσων αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ε.Ε. (βλ. και σχετική ανακοίνωση εκπροσώπων τύπου ΑΠ και Εισαγγελίας ΑΠ της 15.3.2024).
Διότι αν δεν γίνει η σχετική έρευνα δεν θα μάθουμε ποτέ αν υπήρξε ενιαίο κέντρο πίσω από όλα όσα καταγγέλλονται και ποιο είναι αυτό.
Αναμένουμε λοιπόν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να επιδείξει τα ίδια αυξημένα αντανακλαστικά. Επιμένουμε, να μην χάνουμε ποτέ την ελπίδα μας!».
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις

