Απαλλαγή του Δήμου Αμαρουσίου ποσού 13.500.000 ευρώ
Ο Δήμος Αμαρουσίου με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι απαλλάσσεται από προσαυξήσεις και πρόστιμα ύψους 13.500.000 ευρώ.
Από προσαυξήσεις και πρόστιμα ύψους 13.500.000 ευρώ, απαλλάσσεται ο Δήμος Αμαρουσίου και κατ’επέκταση και οι δημότες, ανακοίνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Η ανακοίνωση του δήμου Αμαρουσίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι οφειλές από προσαυξήσεις και πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν ήδη ρυθμισμένες οφειλές παρελθόντων ετών σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Σύμφωνα με έγγραφο της Προϊσταμένης του ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής οι οφειλές των αμιγών Δημοτικών Επιχειρήσεων, των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Επιχειρήσεων των ΟΤΑ και των Επιχειρήσεων στην τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που περιήλθαν στην Περιφέρεια με βεβαιωμένες ταμειακά ή μη οφειλές έως 31/12/2010 μεταφέρονται στους οικείους Δήμους.
Συγκεκριμένα, οι ως άνω οφειλές διαγράφονται με πράξεις της βεβαιούσας εν ευρεία έννοια Αρχής και βεβαιώνονται εκ νέου σε βάρος του οικείου ΟΤΑ, μόνο τα ποσά των κυρίως ως άνω οφειλών, σύμφωνα με το χρηματικό κατάλογο που συντάσσεται σε βάρος του για το ποσό της κύριας οφειλής, εφόσον δεν έχουν τεθεί υπό καθεστώς δικαστικής αμφισβήτησης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου 2025, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ένα ποσό το οποίο ενώ μέχρι σήμερα εμφανιζόταν να οφείλουμε στην ΑΑΔΕ, με τη συγκεκριμένη απόφαση και σύμφωνα με την απόφαση που πήραμε στη Δημοτική Επιτροπή παύει πλέον να υπάρχει και άρα, ο Δήμος απαλλάσσεται από ένα χρέος 13.500.000 ευρώ.
Αυτό είναι σε συνέχεια και άλλων παρεμβάσεων με τις οποίες έχουμε απαλλάξει το Δήμο από δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από πρόστιμα, προσαυξήσεις, τραπεζικά χρέη.
Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, γιατί στην ουσία βελτιώνει ακόμη περαιτέρω την οικονομική εικόνα του Δήμου, αλλά, κυρίως, απαλλάσσει τους Δημότες από την αποπληρωμή των αντίστοιχων φόρων.»
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»
- Ο Κωστούλας έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Μπράιτον: «Χαρούμενος για το πρώτο γκολ στο γήπεδό μας» (vid)
- Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Νεκροί οι γονείς της, ο αδελφός της και ο ξάδελφός της
- Κ. Τσουκαλάς: «Σκοταδιστική» η άποψη της Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
- Η Θύρα 13 «ξέσπασε» με Αλαφούζο και παίκτες: «Είσαι η ντροπή της ιστορίας – Βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»

