Θερινά Σινεμά: Μπήκε ο Μάιος και μόλις άνοιξαν – Ποιες ταινίες μπορείτε να απολαύσετε
Μπαίνοντας ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης, οι αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι της πόλης. κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους.
Ανθισμένοι κήποι, καλοκαιρινό αεράκι, φρεσκοψημένο ποπ κορν, πατατάκια και κρύα αναψυκτικά ή μπίρα. Στη μεγάλη οθόνη, αγαπημένες ταινίες.
Η Αθήνα έχει πληθώρα θερινών, από μεγάλους ιστορικούς κινηματογράφους μέχρι συνοικιακά σινεμά, που ανοίγουν τη θερινή κινηματογραφική περίοδο και μας περιμένουν με αγαπημένες ταινίες, παλιές σινεφίλ, πρεμιέρες αλλά και επαναπροβολές που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που πέρασε.
Το Σινέ Παρί, ο αγαπημένος κινηματογράφος της Πλάκας που επαναλειτούργησε πέρυσι, το Cine Αίγλη στο Ζάππειο, αλλά και ο Ζέφυρο στα Πετράλωνα, έκαναν ήδη την πρεμιέρα τους την Πρωτομαγιά. Και ακολουθούν οι υπόλοιποι.
Θερινά Σινεμά: Αυλαία κάθε εβδομάδα
Στις 8 Μαΐου ανοίγουν η Αλεξάνδρα στον Χολαργό και το Φλερύ στην Καλλιθέα, στις 15 Μαΐου η ταράτσα του Cine Άνεσις στους Αμπελοκήπους, το Εκράν, η Αρκαδία στον Βύρωνα, καθώς και ο Κήπος και η Νέα Μασκότ, σε Μοσχάτο και Ταύρο αντίστοιχα.
Στις 22 Μαϊου ακολουθεί, η φιλόξενη ταράτσα του θερινού Λαϊς της Ταινιοθήκης, καθώς κι εκείνη της Αβάνας στο Χαλάνδρι, το Cine Φιλοθέη και το Cine Ψυχικό, αλλά και το Cine Γαλάτσι.
Την ίδια ημερομηνία κάνει ποδαρικό και η Ριβιέρα των Εξαρχείων.
Στις 22 Μαϊου θα ανοίξουν η Αθηναία στο Κολωνάκι, η Στέλλα στην αγαπημένη Κυψέλη, η Κάρμεν, το σινεμά «γειτονιάς» στο ύψος της Κατεχάκη, αλλά και οι περισσότεροι κινηματογράφοι των βορείων προαστίων, όπως ο Mίμης Φωτόπουλος, στο Μαρούσι και η Άνοιξις στο Νέο Ηράκλειο. Τέλος, στις 5 Ιουνίου περιμένουμε το ιστορικό Βοξ στα Εξάρχεια.
Τι θα δούμε αυτές τις μέρες:
Σινέ Παρί Πλάκα
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Ταινία έναρξης: Φαίδρα | Phaedra
Ο Ζυλ Ντασσέν συναντάει για άλλη μια φορά τη μούσα του Μελίνα Μερκούρη, σε μια ακόμη παγκόσμια στιγμή του ελληνικού σινεμά.
Η Φαίδρα, δεύτερη σύζυγος ενός Έλληνα εφοπλιστή, γνωρίζει στο Λονδίνο το νεαρό γιο του άνδρα της από τον πρώτο του γάμο και τον ερωτεύεται.
Πέμ.-Κυρ.: 20.40
Σινέ Θησείον
Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο
«Κονκλάβιο»
Μόλις επισημοποιείται ο θάνατος του πάπα, καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να εκλέξουν τον αντικαταστάτη του, σε ένα κονκλάβιο φορτισμένο από εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές και θρησκευτικές ιδεολογίες.
Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Στάνλει Τούτσι, Τζον Λίθγκοου, Ιζαμπέλα Ροσελίνι
Ώρες Προβολής: 20:30
Από Πέμπτη 1 Μαΐου έως Τετάρτη 7 Μαΐου
Αίγλη στο Ζάππειο
«Ο Λογιστής 2»
Ιδιοφυΐα που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, ο Κρίστιαν Γουλφ επιλύει διεθνή «σύνθετα προβλήματα» στα όρια της παρανομίας. Όταν ένας παλιός του γνωστός δολοφονείται, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί, συνεργαζόμενος με τον αποξενωμένο αδελφό του και ένα στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.
Προβολές
Πέμ., Παρ., Κυρ.-Τετ.: 20.30
Ζέφυρος
Τρώων 35, Άνω Πετράλωνα
Με το «Υπάρχω», την ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη ανοίγει ο Ζέφυρος, ο υπέροχος θερινός κινηματογράφος των Πετραλώνων.
Προβολές
Πέμ.-Κυρ.: 20.40
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025



