Η 311 άνοιξε δρόμο – Ο Σαρωνικός συνδέεται με τις ράγες της πόλης
Μετά από χρόνια… αναμονής στη στάση, ήρθε η γραμμή 311 να συνδέσει τον Δήμο Σαρωνικού με τον Προαστιακό.
Δεν ήταν ψέμα, δεν ήταν όνειρο, ούτε κάποιο φημολογούμενο δρομολόγιο «που θα ξεκινήσει κάποτε». Η γραμμή 311 είναι γεγονός και από σήμερα 14 Απριλίου τρέχει κανονικά, συνδέοντας επιτέλους τον Δήμο Σαρωνικού και τα Καλύβια με τον σταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί.
Η πρώτη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις τοπικές μετακινήσεις. Μαθητές, εργαζόμενοι, φοιτητές και… κάθε πολίτης που έχει σταθεί στη στάση με το βλέμμα στο άπειρο, βλέπει πλέον μπροστά του μια ουσιαστική λύση.
Η νέα γραμμή καλύπτει μια διαδρομή που δεν είναι απλώς βολική, αλλά απολύτως αναγκαία. Για πολλούς, το να φτάσουν στον Προαστιακό σήμαινε μέχρι χθες αλλαγές μέσων, πολύ περπάτημα ή – πιο συχνά – την ανάγκη για ιδιωτικό όχημα. Πλέον, μια απευθείας διαδρομή μειώνει το άγχος, τον χρόνο, και – ίσως το σημαντικότερο – το έξοδο.
Η πρώτη ημέρα κύλησε με θετικά σχόλια και έναν τόνο ανακούφισης από κατοίκους και επιβάτες. Οι στάσεις είναι ενεργές, τα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει.
Η γραμμή 311 είναι η αρχή μιας προσπάθειας για καλύτερες και πιο λειτουργικές δημόσιες συγκοινωνίες στον Δήμο Σαρωνικού. Μια προσπάθεια που ήρθε αργά, αλλά – όπως λένε και οι παλιοί – καλύτερα αργά με 311, παρά ποτέ με τα πόδια.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του:«Η σημερινή πρώτη διαδρομή ήταν μόνο η αρχή.Δουλεύουμε για περισσότερες συνδέσεις, καλύτερα δρομολόγια, πιο αποτελεσματικές λύσεις».
- Σκαριόλο: «Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε με καθοριστικό τρόπο»
- Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη Βέροια – «Το κινητό της 24χρονης ίσως δείξει τους δράστες»
- Ντόρσεϊ: «Έχουμε παίξει 7 ματς σε 14 ημέρες – Παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται»
- Κώστας Κοσμίδης: Και δεύτερη ΕΔΕ για τον θάνατο του μοντέρ του Mega
- Ολέθριο kiss cam: «Με κορόιδεψε, με κατέστρεψε» λέει η γυναίκα του σκανδάλου των Coldplay
- UEFA Ranking: Πως μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στη 10η θέση με την ΑΕΚ και τι σημαίνει


