«Τα αντικείμενα» των Γιώργου Κατσή και Πάνου Παπαδόπουλου συνεχίζουν και τον Μάιο στις «Ροές»
«Τα αντικείμενα», από 28 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2025, στο Θέατρο ΡΟΕΣ.
Εμπνευσμένοι από την αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, δύο υπηρετριών στο Λε Μαν της Γαλλίας του 1933 που κατακρεούργησαν την εργοδότρια τους και την κόρη της, ο Γιάννης Αποσκίτης, ο Γιώργος Κατσής και ο Πάνος Παπαδόπουλος, επιδιώκουν με ένα δικό τους πρωτότυπο έργο «Τα αντικείμενα», να αφηγηθούν μια ιστορία που κρύβεται σε αυτή την υπόθεση, αλλά δεν έχει ακόμα γραφτεί.
Όλα συνέβησαν ένα βράδυ στο Λε Μαν
Σε αυτή την εκδοχή, δύο εξαντλημένες υπηρέτριες της άρρωστης Κυρίας τους, φαντασιώνονται ένα σύμπαν εκδίκησης αλλά και αυτοπροσδιορισμού ενάντια σε έναν κόσμο στον οποίο δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από δύο ακόμα αντικείμενα για το σπίτι.
Εξουσιαστικές σχέσεις, εξαρτητικές συμπεριφορές, σαδομαζοχιστικές εμμονές και η νοσταλγία ενός ομιχλώδους παρελθόντος, πρωταγωνιστούν σε αυτή την νέα εκδοχή της ιστορίας που ενέπνευσε σημαντικούς καλλιτέχνες του περασμένου αιώνα.
Με τη φράση του Groucho Marx «Οι άντρες είναι γυναίκες που δεν τα κατάφεραν» στο επίκεντρο, οι Γιώργος Κατσής, Πάνος Παπαδόπουλος & Κωνσταντίνος Πλεμμένος υποδύονται τρεις κωμικοτραγικούς χαρακτήρες, παγιδευμένοι σε έναν εξωφρενικό, παραισθησιογόνο εφιάλτη.
Συντελεστές
Κείμενο: Γιάννης Αποσκίτης, Γιώργος Κατσής, Πάνος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσής, Πάνος Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Κοστούμια: Βενετία Long
Μουσική: Γιώργος Κατσής
Πληροφορίες
Παράταση παραστάσεων : από 28 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2025
Δευτέρα – Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήρια: 16 ευρώ (κανονικό) 12 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets.
- Προβλήματα από τον χιονιά στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία – Απεγκλωβίστηκε λεωφορείο με μαθητές κοντά στο Λαμπίρι
- Europa League: Η Μπολόνια προκρίθηκε στα προημιτελικά από τον ιταλικό «εμφύλιο» (4-3 στην παράταση)
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Γιορτή σήμερα 20 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άπαιχτος με την μπάλα στο «πέντε»
- Με Πόρτο η Νότιγχαμ Φόρεστ στα προημιτελικά του Europa League – Τα ζευγάρια




