Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Βατικανό: Συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας

Βατικανό: Συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας

Πρόκειται για επίσκεψη «εκτός προγράμματος», δεδομένου ότι τις περασμένες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι ο πάπας Φραγκίσκος, δεν επρόκειτο να έχει συνάντηση με το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα είχαν μια ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Στη ανακοίνωσή του το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αναφέρει ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα δήλωσαν ότι «είναι ενθουσιασμένοι που ο Πάπας ήταν αρκετά καλά για να τους φιλοξενήσει – και που είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις καλύτερες ευχές τους από κοντά».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής τους στην Ιταλία και πριν από ένα επίσημο δείπνο στη Ρώμη το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για επίσκεψη «εκτός προγράμματος», δεδομένου ότι τις περασμένες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αναρρώνει μετά από μακρά παραμονή στο νοσοκομείο, δεν επρόκειτο να έχει συνάντηση με το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας.

Στην ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρεται ότι «ο πάπας Φραγκίσκος είχε μια ιδιωτική συνάντηση με τις Μεγαλειότητες Τους, τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα, σήμερα το απόγευμα». «Κατά την συνομιλία, ο πάπας είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στις Μεγαλειότητες Τους για την επέτειο του γάμου τους και αντευχήθηκε στην Αυτού Μεγαλειότητα ταχεία ανάρρωση».

Όπως έγινε γνωστό μια φωτογραφία της συνάντησης αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρωί της Πέμπτης.

Το βασιλικό ζεύγος απόλαυσε πίτσα «Μαργαρίτα»

Νωρίτερα, πίτσα και παγωτό δοκίμασαν ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα κατά τη διάρκεια βόλτας τους στη Ρώμη. Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας επισκέπτεται την Ιταλία με αφορμή την 20ή επέτειο του γάμου του.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ είπε ότι η χώρα του επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ιταλική κουζίνα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν τη φημισμένη τζελατερία «Giolitti» στο κέντρο της Ρώμης, όπου τους προσφέρθηκε το παραδοσιακό ιταλικό παγωτό (gelato) σε χάρτινο μπολ, μετά την ιστορική ομιλία του Βρετανού μονάρχη στο κοινοβούλιο.

Στην Καμίλα είχε προσφερθεί νωρίτερα πίτσα «Μαργαρίτα» κατά την εκδήλωση στην οποία παρέστη σε σχολείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το βράδυ ο  Ιταλός Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Κυρηνάλιο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο