Ο πόνος και η διαχείρισή του: Τι λένε οι ειδικοί
Χρήσιμιεςσυμβουλές στην διαχείριση του πόνου
Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας Vita» ειδικός εξηγεί πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος, όταν δεν λειτουργεί απλώς ως «καμπανάκι» για επίσκεψη στον γιατρό, αλλά γίνεται τόσο έντονος, αβάσταχτος, ώστε να δυσκολεύει σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.
Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, η οποία περιέγραψε πώς πάλευε για δυο χρόνια με τον ανυπόφορο πόνο της νευραλγίας τριδύμου.
«Ήταν ένας πόνος βασανιστικός και επώδυνος 24 ώρες το 24ωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος και εξήγησε πώς «η νευραλγία τριδύμου είναι σαν να σε χτυπάει ρεύμα στην αριστερή ή στην δεξιά πλευρά του προσώπου».
Η Μάγδα Τσέγκου, όπως σημείωσε, θεραπεύτηκε το 2019 μέσω του βελονισμού, αφού η νόσος είχε επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά της.
Η διαχείριση του πόνου
Μαζί τους στο στούντιο η Χρυσούλα Καραναστάση, υπεύθυνη Κέντρου Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας και πρόεδρος Ελ. Ιατρικής Εταιρείας για τα κανναβινοειδή.
«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις τελευταίες μελέτες που αφορούν τη διαχείριση του πόνου στους ασθενείς με καρκίνο μας λένε και μετά τη εφαρμογή των καλύτερων τεχνικών που έχουμε στα χέρια μας το 50% των καρκινοπαθών συνεχίζουν να πονούν», επεσήμανε η ειδικός.
Ερωτηθείσα όμως η ειδικός αν σήμερα όλοι οι ασθενείς που έχουν πόνο μπορούν να γίνουν καλά απάντησε ότι στους ασθενείς λέει «πιστεύω ότι για κάθε άνθρωπο που πονάει υπάρχει μία λύση».
Η κα Καραναστάση επιπλέον ανέφερε ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι γνωστό ότι υπάρχουν ιατρεία πόνου.
Για περισσότερες συμβουλές στην διαχείριση του πόνου στο βίντεο.
- Η τέχνη του να ταξιδεύεις σε πάει road trip στην Ιταλία
- LIVE: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
- Φούρνοι – Ζαχαροπλαστεία: Εκπέμπουν SOS – Ζητούν τη λήψη μέτρων για την επιβίωσή τους
- Φωτιά σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία
- ΠΑΣΟΚ: 500.000 θανατώσεις χωρίς αποτέλεσμα, η EFSA διαψεύδει την κυβερνητική αδράνεια για την ευλογιά προβάτων
- Ο τελευταίος δεσμός με το Watergate – Απολύθηκε από την εφημερίδα Washington Post μετά από 60 χρόνια ρεπορτάζ


