Λέσβος: Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο – Συνελήφθη ο δράστης
Ο δράστης, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Συνελήφθη, σήμερα (20-03-2025) στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Λέσβο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Λέσβου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ζωοκτονία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, μεσημβρινές ώρες σήμερα σε αγροτική τοποθεσία στην Αγία Παρασκευή, ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο.
Διοικητικό πρόστιμο
Σε βάρος του δράστη βεβαιώθηκε και προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από την καταγγελία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε μια αγροτική τοποθεσία της περιοχής.
Ο δράστης, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο, προκαλώντας του θανάσιμους τραυματισμούς.
Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη αυστηρότερης εφαρμογής των νόμων για την προστασία των ζώων και την ορθή χρήση των όπλων.
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας

