
Eκτέλεση 39χρονου στη Θεσσαλονίκη: Εννέα συλλήψεις Τούρκων, κρατείται και ο επιζώντας
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας έγινε οργανωμένη επιχείρηση σε πέντε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος
Τον δράστη ή τους δράστες, καθώς και τα αίτια της εκτέλεσης του 39χρονου Τούρκου στην περιοχή του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη αναζητούν οι αρχές. Ταυτόχρονα ο οδηγός του οχήματος, στο οποίο το θύμα ήταν συνεπιβάτης, δεν τραυματίστηκε και κρατείται μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας έγινε οργανωμένη επιχείρηση σε πέντε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα Τούρκους, οι οποίοι –κατά περίπτωση- κατηγορούνται για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απείθεια.
Τι βρέθηκε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ
Συνολικά, από τις σωματικές έρευνες, έρευνες σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και πιστόλι χωρίς σειριακό αριθμό, με 2 γεμιστήρες με 11 φυσίγγια η καθεμία,
– 10,4- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
– Τέσσερα μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 19,37 γραμμαρίων,
– Διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης, εμφανώς πλαστά,
– Μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και
– Αναδιπλούμενος σουγιάς συνολικού μήκους -18 εκατοστών, με μήκος λάμας 8 εκατοστών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, δύο από τους κατηγορούμενους προσπάθησαν να διαφύγουν, αρνούμενοι τον έλεγχο, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:
Κρατείται μέχρι την Παρασκευή ο επιζώντας
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το voria.gr, κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή ο 39χρονος Τούρκος, που οδηγούσε το μοιραίο όχημα στο οποίο άγνωστοι έστησαν ενέδρα το μεσημέρι της Τρίτης, κοντά στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία». Ο άνδρας συνελήφθη καθώς στο όχημά του βρέθηκε ένας σουγιάς και μικροποσότητα χασίς. Παράλληλα σε έρευνες στο σπίτι του στην Αττική εντοπίστηκε ένα όπλο.
Ο 39χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών και ζήτησε αναβολή. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα όμως αποφάσισε να μην αρθεί η κράτησή του μέχρι την Παρασκευή, που θα οδηγηθεί ξανά στα δικαστήρια.
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026

