Ουκρανία: «Χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ, το Κίεβο μπορεί να διατηρήσει το αξιόμαχό του μέχρι το καλοκαίρι»
Η Wall Street Journal θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν έχει μεγάλα περιθώρια να συνεχίσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία αν διακοπεί η βοήθεια των ΗΠΑ
Η Ουκρανία δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μερικά από τα πιο εξελιγμένα όπλα της μέσα σε λίγους μήνες αν οι ΗΠΑ κόψουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη, σύμφωνα με τωρινούς και πρώην αξιωματούχους που μίλησαν στη Wall Street Journal.
Το αμερικάνικο μέσο λέει ότι η Ουκρανία υπολογίζεται ότι διαθέτει αρκετά όπλα και πυρομαχικά έτσι ώστε να διατηρήσει τα τωρινά μαχητικά της επίπεδα ενάντια στη Ρωσία μέχρι το καλοκαίρι ή λίγο περισσότερο αν τα χρησιμοποιεί πιο οικονομικά.
Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:
Ukraine could find itself short of ammunition and unable to use some weaponry as soon as the summer if President Trump cuts off U.S. supplies https://t.co/od1HiKouln
— The Wall Street Journal (@WSJ) February 25, 2025
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αυξήσει τη στρατιωτική της βοήθεια προς την Ουκρανία. Η Ουκρανία δήλωσε ότι παράγει πλέον οπλισμό αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, εξαπλάσια αύξηση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένου 1,5 εκατομμυρίου μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτιμάται ότι θα έχουν κατασκευαστεί το 2024.
Ωστόσο, ορισμένες προμήθειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων συστημάτων αεράμυνας, βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους, συστημάτων πλοήγησης και πυροβολικού πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, θα είναι αδύνατο να αντικατασταθούν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έχουν στείλει σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι όλοι οι άλλοι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας μαζί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία.
- ΠΑΣΟΚ: Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να απομονώσουν τον Πρωθυπουργό και την παρέα του πριν γίνουν μοιραίοι για τη χώρα
- Novartis: Πήρα βραβείο για όσα κατέθεσα από τις αμερικανικές αρχές, είπε στην απολογία της η Μαρία Μαραγγέλη
- Ρήξη Τζόκοβιτς με την Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (PTPA)
- Ο κρητικός οίνος συναντάει το πνεύμα του Ζορμπά: Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνει Ημέρα Τυφλής Γευσιγνωσίας
- ΠΑΣΟΚ: Κανένα σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση κάνει απλώς damage control με τελεσίγραφα
- Betsson Super Cup: Μια μοναδική εμπειρία






