Ολυμπιακός – Καρδίτσα 71-54: Έκανε το καθήκον του και τώρα… ΠΑΟΚ
Χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καρδίτσας με 71-54 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καρδίτσα για τα προημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με σκορ 71-54 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης και θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ αύριο Παρασκευή (14/2, 20:15), για μια θέση στον τελικό κόντρα σε Προμηθέα ή Παναθηναϊκό.
Οι ενοχλήσεις στη μέση άφησαν τον Γουόκαπ στον πάγκο στην επανάληψη του προημιτελικού με την Καρδίτσα και το θέμα είναι αν θα προλάβει τον Παναθηναϊκό. Ο Σάσα Βεζένκοφ (19π.) ήταν για ακόμα μία φορά ασυναγώνιστος, ακολούθησαν οι Πίτερς (15π.), Φουρνιέ (9 π.), Παπανικολάου (6 π.) και ΜακΚίσικ (5 π.).
Ο Λιούις ξεκίνησε πολύ δυναμικά από πλευράς Καρδίτσας μετρώντας δύο σερί τρίποντα για τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας του, αλλά Φουρνιέ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ έφεραν το +7 για τον Ολυμπιακό (13-6). Ο Κασελάκης μείωσε (13-10), αλλά τα τρίποντα των Φουρνιέ και Γκος επέτρεψαν στους Πειραιώτες να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (21-14).
Ο Πίτερς ανέλαβε στο σκοράρισμα (26-18), με τον Ολυμπιακό στο 17’ να παίρνει διψήφια διαφορά πόντων (31-21). Η Καρδίτσα, τηρουμένων των αναλογιών της αναμέτρησης, συνέχισε να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και να μένει σχετικά κοντά στο σκορ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 35-27.
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του και με μπροστάρη τον Σάσα Βεζένκοφ ανέβασε τη διαφορά μέχρι και το +16 (49-33), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 53-42, καθώς η Καρδίτσα μείωσε με τον Χολ.
Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε, ήταν πιο εύστοχος, αύξησε τη διαφορά από την αξιόμαχη Καρδίτσα και εν τέλει επικράτησε με 71-54, κλείνοντας ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό.
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο