Προμηθέας – Παναθηναϊκός 78-84: Πέρασε από την Πάτρα με σούπερ Οσμάν (vid)
Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στον Προμηθέα, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 84-78 χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Οσμάν, που είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Μπορεί να «ζορίστηκε» στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός, αλλά στο τέλος βρήκε τις λύσεις και επικράτησε του Προμηθέα με 84-78, για την 16η αγωνιστική της GBL.
Οι Πράσινοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στον μαχητικό Προμηθέα, αλλά έφυγαν με το διπλό χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Τσεντί Οσμάν, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Σλούκας (12π.), Ναν (11π.) και Μήτογλου (11π.). Ντέιβις και Βαρνάντο είχαν από 22 για τους γηπεδούχους, ενώ 10 είχε ο Χρυσικόπουλος.
Το δυνατό ξεκίνημα του Προμηθέα και η απάντηση του Παναθηναϊκού
Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς διαφορά, χάρις στην ευστοχία του Ντέιβις και του Βαρνπάντο. Τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, η ομάδα της Πάτρας ήταν μπροστά με 21-12, όμως ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση. Στη λήξη του εναρκτήριου δεκαλέπτου, παρά το σερί των «πράσινων», ο Προμηθέας ήταν ακόμα μπροστά στο σκορ με 23-17.
Ισορροπηένο το δεύτερο δεκάλεπτο
Προμηθέας και Παναθηναϊκός συνέχισαν από εκεί που μας άφησαν προηγουμένως. Ο σύλλογος από την Πάτρα κρατούσε μια σταθερή διαφορά τεσσάρων πόντων, με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν το εις βάρος τους σκορ να ξεφύγει. Ο Ερναγκόμεθ μονομάχησε με τους Βαρνάντο και Ντέιβις, οι οποίοι είχαν καταγράψει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Ο Ισπανός ζητούσε βοήθεια και ο Οσμάν την πρόσφερε στο δεύτερο μέρος. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου έπεσε με το σκόρ να βρίσκεται στο 46-41 υπέρ του Προμηθέα.
Οι ορέξεις του Οσμάν και η αμυντική βοήθεια του Γκέμπριελ
Ο Τσέντι Οσμάν ο έκανε άλλο ένα καλό δεύτερο ημίχρονο με το «τριφύλλι». Ο Τούρκος φόργουορντ, «πήρε μπρος» και κατέγραψε 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Μάλιστα ο 29χρονος πήρε πάνω του πολλές επιθέσεις, ενώ ο Γκέμρπιελ ήταν καταλυτικός με τη σειρά του, στην άμυνα. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός πήρε και «ασφαλές» προβάδισμα οκτώ πόντων. Το σκορ της περιόδου(16-28) εξηγεί πλήρως την εικόνα του συγκεκριμένου διαστήματος.
Αγχωτικό φινάλε για τον Παναθηναϊκό
Οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρές μονομαχίες στη ρακέτα, στο τελευταίο μέρος. Παρά την ευστοχία στο «ζωγραφιστό», η ομάδα της Πάτρας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. Βέβαια μέχρι το τελευταίο λεπτό, η γηπεδούχος ομάδα κράτησε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού σε μονοψήφιο αριθμό. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» νικητές, καθώς επικράτησαν με 84-78. Πλέον το «τριφύλλι» επικεντρώνεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι στο Μιλάνο
Live streaming: ΟΦΘ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε σε live streaming στις 15:00 την αναμέτρηση ΟΦΘ – Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Water Polo League ανδρών.
Στο ντεμπούτο του Άλβαρο Ρούμπιο στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός Β' ήταν καλύτερος από την Athens Kallithea στου Ρέντη, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όμως οι δύο ομάδες έμειναν τελικά στο 0-0.
LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια για τη 16η αγωνιστική της La Liga. Τηλεοπτικά από το Novasports 1.
Ο Σάσα Ομπράντοβιτς μίλησε για την ήττα του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν (79-75) και εξαπέλυσε… τα βέλη του στους διαιτητές, καθώς ανέφερε ότι οι αποφάσεις ήταν καθοριστικές για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.