Βραζιλία: Τουλάχιστον 32 νεκροί μετά από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών στη Βραζιλία - Στο δυστύχημα ενεπλάκη και ΙΧ αυτοκίνητο
Ένα γεμάτο με επιβάτες λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες νωρίς το Σάββατο στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 32 άνθρωποι, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας και όπως μεταδίδει το Reuters.
Κοντά στην πόλη Τεόφιλο Οτόνι έγινε το τροχαίο δυστύχημα
«Περί τους 32 με 35» άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλά «ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της κατάστασης των πτωμάτων που έχουν απανθρακωθεί και δεν είναι αναγνωρίσιμα», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προσθέτοντας ότι ένας «οριστικός» απολογισμός των θυμάτων θα ανακοινωθεί μετά την έρευνα των αρμόδιων αρχών.
Παράλληλα, θα χρειαστεί η διενέργεια έρευνας και για τα αίτια του δυστυχήματος καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.
Το λεωφορείο, που μετέφερε 45 επιβάτες, φαίνεται να έπαθε λάστιχο (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό στο αντίθετο ρεύμα.
Το φορτηγό ήταν φορτωμένο με πλακάκια.
Το τραγικό δυστύχημα έγινε στις 4:00 τα ξημερώματα σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Τεόφιλο Οτόνι, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.
Δείτε βίντεο από το δυστύχημα στη Βραζιλία:
🚨 URGENTE: Um ônibus com destino a Vitória da Conquista, na Bahia, colidiu com um caminhão e um carro na madrugada deste sábado (21), em Lajinha, distrito de Teófilo Otoni, no interior de Minas Gerais. O acidente ocorreu na BR-116 e gerou um incêndio, deixando 22 mortos e 13… pic.twitter.com/COCflnALR9
— X Notícias (@XNoticias_) December 21, 2024
𝟮𝟮 𝗠𝗨𝗘𝗥𝗧𝗢𝗦 𝗘𝗡 𝗕𝗥𝗔𝗦𝗜𝗟💥|
🔴El reporte indica que un grave accidente de tránsito ocurrió esta madrugada en el estado de Minas Gerais.
😔Los cuerpos calcinados de las víctimas fueron rescatados de entre los hierros del autobús.
🔗Leé más detalles en… pic.twitter.com/C8NUh47hCA
— Radio 780 AM (@780AM) December 21, 2024
Οι πυροσβέστες διέσωσαν 13 επιβάτες από το λεωφορείο
Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι διέσωσαν 13 επιβάτες από το κατεστραμμένο λεωφορείο.
Τρεις επιβάτες ενός αυτοκινήτου που επίσης συγκρούστηκε και παγιδεύτηκε κάτω από το φορτηγό επέζησαν από το δυστύχημα.
ΙΧ αυτοκίνητο ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα.
Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες Αρχές έχουν ήδη απομακρυνθεί 22 πτώματα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.
Μάλιστα, στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και γερανός.
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]


