
Το πρώτο πάρκο τσέπης στην ιστορία του Γέρακα
Επιχειρείται η αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου στο Δήμο Παλλήνης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γέρεκα.
Το πρώτο «πάρκο τσέπης» στην περιοχή του Γέρακα του Δήμου Παλλήνης ολοκληρώνεται άμεσα. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους κατοίκους του Γέρακα, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή. Το πάρκο κατασκευάζεται στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Κριεζή, στο Γέρακα συνολικής έκτασης 290 τ.μ.
Το συγκεκριμένο πάρκο σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Η αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου στις αστικές πόλεις αποτελεί προαπαιτούμενη συνθήκη για την βιωσιμότητα τους και ειδικά σε περιοχές όπως ο Γέρακας που αναπτύχθηκε με μεγάλη ένταση την δεκαετία του 2000 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, χρειάζεται πάρκα και ελεύθερο δημόσιο χώρο.
Τι είναι τα πάρκα τσέπης
Τα «πάρκα τσέπης» (που διεθνώς αποκαλούνται “pocket parks”), είναι πράσινοι χώροι που αντικαθιστούν εκτάσεις, οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Βρίσκονται σε πυκνοδομημένες γειτονιές της πόλης και αποτελούν τα θεμέλια για τη δημιουργία των πόλεων που εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών. Είναι μία πρακτική που πέτυχε σε πολλές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, πρωτεύουσες και υιοθετήθηκε για να αναμορφωθούν και αρκετές γειτονιές της Αθήνας.
- Γιοβάνοβιτς ενόψει Σουηδίας: «Θα κάνουμε αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας»
- Μια φανταστική πρόταση για μετακίνηση Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ και μια επίσημη διάψευση
- Εθνική Γερμανίας: Μπορεί ο Ντένιζ Ούνταβ να δώσει λύσεις στην επιθετική αφλογιστία της εθνικής;
- Έμπολα: Η νέα επιδημία θα μπορούσε να γίνει η πιο θανατηφόρα που έχει καταγραφεί ποτέ, λέει φημισμένος γιατρός
- Άρης: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Σπανούλη – Υπέγραψε για τρία χρόνια (pic)
- O Ρούπερτ Έβερετ «σχεδόν κατέστρεψε το σώμα του» για το Χόλιγουντ


