Πάπας Φραγκίσκος: Παρέλαβε το νέο του υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο όχημα
Ο Πάπας Φραγκίσκος παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία.
Ένα νέο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του παρέλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος. Είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το ανοιχτό όχημα, το οποίο τα τελευταία 45 χρόνια κατασκευάζεται από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, χρησιμοποιείται από τον Πάπα για να υποδέχεται τους προσκυνητές στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και άλλων παπικών τελετών. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kallenius, παρέδωσε προσωπικά το νέο μοντέλο στον Πάπα στο Βατικανό.
«Κάθε λεπτομέρεια είναι τέλεια», δήλωσε ο Kallenius στο Reuters. Χρειάστηκαν «εκατοντάδες ώρες (…) για να κατασκευαστεί ένα μοναδικό στο είδος του popemobile», είπε.
«Στη Mercedes-Benz έχουμε σχεδόν εκατό χρόνια παράδοση. Το πρώτο αυτοκίνητο παραδόθηκε το 1930 στον Πάπα Πίο XI, αλλά για τον Πάπα Φραγκίσκο έχουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι το πρώτο όχημα που είναι πλήρως ηλεκτρικό, βασισμένο στην εξ ολοκλήρου ηλεκτρική κατηγορία G που λανσάραμε φέτος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mercedes-Benz.

Ένα νέο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του παρέλαβε ο Πάπας
Με περιστρεφόμενη θερμαινόμενη καρέκλα
Το νέο όχημα είναι στο παραδοσιακό λευκό χρώμα, διαθέτει υπερυψωμένη και περιστρεφόμενη θερμαινόμενη καρέκλα για τον Πάπα, καθώς και πίσω πλατφόρμες για τα μέλη της ελβετικής φρουράς.
Ο Φραγκίσκος έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στη φροντίδα του περιβάλλοντος και έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάποια από τα ταξίδια του στο εξωτερικό, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Το 2011, ο Πάπας επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα plug-in υβριδικό καθώς η ηλεκτρική έκδοση δεν ήταν ακόμη αρκετά γρήγορη για να μεταφέρει τον ποντίφικα με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δεν είναι σαφές πότε το όχημα θα τεθεί σε λειτουργία, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να το χρησιμοποιήσει για να διασχίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου του 2025.
- (Και) στο γυναικείο ποδόσφαιρο, η Αγγλία παίζει σε άλλο πλανήτη
- ΓΑΣ Κιλκίς – Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή 23-35: Με περίπατο στον τελικό οι Ερυθρόλευκοι
- Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός μετά από άγριο ομαδικό ξυλοδαρμό σε συνεργείο [βίντεο]
- Λακωνία: Προσπάθησαν να αποκρύψουν εργατικό δυστύχημα μεταφέροντας αλλού τη σορό – Μία σύλληψη
- Μιλάνο: Η Μελόνι χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «εχθρούς της Ιταλίας» – Εκφράζει αλληλεγγύη στην αστυνομία
- Αναστάτωση στο Μετρό: Νεαροί τράβηξαν τον μοχλό κίνδυνου σε δρομολόγιο – Εκκενώθηκε ο συρμός
- Δημογραφικό: Βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα – Γιατί οι γεννήσεις συνεχίζουν να μειώνονται
- LIVE: Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)










![Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός μετά από άγριο ομαδικό ξυλοδαρμό σε συνεργείο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-60-127x85.jpg)

![Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός μετά από άγριο ομαδικό ξυλοδαρμό σε συνεργείο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-60-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442