Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος κηρύσσει έκτακτο στρατιωτικό νόμο – «Απειλές κομμουνιστικών δυνάμεων Β. Κορέας»
Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ που ηγείται στη Νότια Κορέα κήρυξε έκτακτο στρατιωτικό νόμο στη χώρα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για αντικρατικές δραστηριότητες
Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ κήρυξε την Τρίτη στις 3 Δεκεμβρίου έκτακτο στρατιωτικό νόμο στη Νότια Κορέα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για αντικρατικές δραστηριότητες.
Ο Γιουν Σουκ Γιολ δήλωσε ότι θα ανοικοδομήσει μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα μέσω του στρατιωτικού νόμου.
«Για να διαφυλάξω τη φιλελεύθερη Νότια Κορέα από τις απειλές των κομμουνιστικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και να εξαλείψω τα αντικρατικά στοιχεία… κηρύσσω έκτακτο στρατιωτικό νόμο», δήλωσε ο Γιουν σε ζωντανή τηλεοπτική ομιλία.
«Αυτό είναι ένα αναπόφευκτο μέτρο για να διασφαλιστεί η ελευθερία και η ασφάλεια του λαού και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έθνους απέναντι στην αναταραχή που υποκινούν αυτά τα ανατρεπτικά, αντικρατικά στοιχεία».
Από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2022, ο Γιουν αγωνίζεται να προωθήσει τα προγράμματά του απέναντι σε ένα κοινοβούλιο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Το συντηρητικό Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας του Γιουν είχε περιέλθει σε αδιέξοδο με το Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Η απάντηση της αντιπολίτευσης
Σε τηλεοπτική ενημέρωση, ο Γιουν κατηγόρησε το κόμμα της αντιπολίτευσης για τις «πρωτοφανείς» απόπειρες καθαίρεσης διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων και τις περικοπές που προτείνονται για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συμμαχεί με τη Βόρεια Κορέα στις προσπάθειές της να εμποδίσει την κυβέρνησή του.
Το φιλελεύθερο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των βουλευτών του μετά την ανακοίνωση του Γιουν.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λι Τζε-Μιούνγκ, δήλωσε μάλιστα πως θα προσπαθήσει να αναιρέσει τον νόμο, ωστόσο υπάρχουν φόβοι πως η κυβέρνηση του Γιουν και ο στρατός θα προχωρήσουν σε συλλήψεις βουλευτών.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Κορέας, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λι Τζάε-Μιούνγκ, φτάνει σε δικαστήριο στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 25 Νοεμβρίου 2024.
« Τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιώτες με όπλα και μαχαίρια θα κυβερνούν τη χώρα», δήλωσε ο Λι Τζε-Μιούνγκ, σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.
«Η οικονομία της Δημοκρατίας της Κορέας θα καταρρεύσει ανεπανόρθωτα. Συμπολίτες μου, παρακαλώ ελάτε στην Εθνοσυνέλευση».
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442