Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επέστρεψαν στη δράση, μετά τις μεσοβδόμαδες αναμετρήσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους ποδοσφαιρόφιλους να απολαμβάνουν θέαμα υψηλού επιπέδου.
Στην Premier League, η Νότιγχαμ Φόρεστ επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει να βρίσκεται σε… τροχιά Ευρώπης, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ίπσουιτς στο «City Ground», χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρις Γουντ (Δείτε εδώτα highlights).
Από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ με μία σπουδαία εμφάνιση μέσα σε 45 λεπτά, διέλυσε τη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας με 5-2, με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο πρώτο μέρος. Αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο μέρος στο Λονδρέζικο ντέρμπι να είναι τυπική… διαδικασία (Δείτε εδώτα highlights).
Στο Γουλβερχάμπτον, η Γουλβς ηττήθηκε με 4-2 από την Μπόρνμουθ, σε ένα παιχνίδι που έκανε χατ τρικ ο Κλάιφερτ με 3 πέναλτι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε δύο παραβάσεις ο Ζοσέ Σα (Δείτε εδώτα highlights).
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπρέντφορντ αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τη Λέστερ στην έδρα της, γύρισε το ματς και έκανε ένα απίθανο πάρτι, επικρατώντας με 4-1 (Δείτε εδώτα highlights).
Στο άλλο ματς της ημέρας, η Νιούκαστλ πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, προηγούνταν, μέχρι τις καθυστερήσεις με 1-0, αλλά στο 90+2 δέχτηκε την ισοφάριση και πήρε μόλις έναν βαθμό (Δείτε εδώτα highlights).
Τέλος, στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην Premier League την Παρασκευή, η Μπράιτον ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Σαουθάμπτον εντός έδρας (Δείτε εδώτα highlights).
Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Premier League
«Μοιρασιά» στο Klassiker, βαριά εντός έδρας ήττα για τη Λειψία
Στην Bundesliga, στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου το τελικό σκορ ήταν 1-1. Η Ντόρτμουντ είχε το προβάδισμα για τη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, αλλά ο Μουσιάλα με γκολ στο 85′ έδωσε τον βαθμό στην Μπάγερν Μονάχου, διατηρώντας το αήττητο των Βαυαρών στην Bundesliga (Δείτε εδώτα highlights).
Όσον αφορά τη Λεβερκούζεν πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-1 στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου και πλησίασε την Μπάγερν που πέταξε δύο βαθμούς (Δείτε εδώτα highlights)
Την πιο εντυπωσιακή νίκη την πέτυχε η Βόλφσμπουργκ που διέλυσε με 5-1 τη Λειψία εκτός έδρας και πλησίασε στις θέσεις της Ευρώπης. Για τους «λύκους» δύο γκολ έβαλε ο Αμούρα κι από ένα οι Τόμας, Μέλε και Μπέρενς, με τον Κουλιεράκη να έχει ασίστ με κεφαλιά στο γκολ του Μέλε (Δείτε εδώτα highlights).
Από εκεί και πέρα, στο 2-2 έμειναν Βέρντερ και Στουτγκάρδη, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδι της ημέρας στην Bundesliga (Δείτε εδώτα highlights). Αξίζει να σημειωθεί πως η Φράιμπουργκ νίκησε εύκολα με 3-1 την Γκλάντμπαχ εντός έδρας σε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια φέτος (Δείτε εδώτα highlights).
Τέλος, η Άουγκσμπουργκ πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη εντός έδρας απέναντι στην Μπόχουμ με 1-0, σε ένα παιχνίδι… εξάποντο (Δείτε εδώτα highlights).
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Μεγάλο «κάζο» για την Μπαρτσελόνα στα γενέθλια της
Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 125 χρόνια στη σπουδαία ιστορία της, σήμερα έχει γενέθλια, όμως τα γιόρτασε με τον χειρότερο τρόπο. Η Μπάρτσα ήταν κατώτερη των περιστάσεων, έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της φέτος και έχασε με 2-1 από τη Λας Πάλμας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, σε ένα μυθικό κάζο (Δείτε εδώτα highlights).
Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε μία σπουδαία και πολύ πειστική εμφάνιση στην έδρα της Βαγιαδολίδ, την οποία και διέλυσε με 5-0, στην πιθανότατα κορυφαία εμφάνιση της φέτος στη La Liga (Δείτε εδώτα highlights).
Όσον αφορά τα άλλα δύο ματς της ημέρας, Μετά από τέσσερις σερί ήττες στη LaLiga η Εσπανιόλ «αντέδρασε» και νίκησε τη Θέλτα με 3-1 στο «RCDE Stadium», παίρνοντας τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία (Δείτε εδώτα highlights).
Στη Βαλένθια, η Αλαβές ήρθε ισόπαλη στο μεγάλο ντέρμπι για τις τελευταίες θέσεις με τη Λεγκανές με 1-1, σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που όμως δεν βόλεψε καμία από τις δύο (Δείτε εδώτα highlights).
Τέλος, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής, η Μαγιόρκα επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια εντός έδρας την Παρασκευή (Δείτε εδώτα highlights).
Η Serie Α μπήκε στην 14η αγωνιστική και έχει πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Η Μίλαν έκανε μία πολύ πειστική εμφάνιση κόντρα στην Έμπολι στο Σαν Σίρο και καθάρισε το ματς από νωρίς επικρατώντας με 3-0 και πλησίασε στην κορυφή. Σκόρερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Μοράτα και ο Ρέιντερς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές.
Η Μπολόνια από την πλευρά της είναι η ομάδα που έκλεισε το πρόγραμμα του Σαββάτου και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς επικράτησε με 3-0 εύκολα της Βενέτσια και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη. Η Μπολόνια άνοιξε το σκορ νωρίς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εντόι, ενώ τα άλλα δύο τέρματα τα πέτυχε στο δεύτερο μέρος μέσα σε δύο λεπτά. Στο 69ο λεπτό με νέο πέναλτι ο Ορσολίνι έκανε το 2-0, ενώ ο Εντόι με ασίστ του Ορσολίνο έγραψε το τελικό 3-0.
Κόμο και Μόντσα στο ματς που άνοιξε χρονικά το πρόγραμμα του Σαββάτου, έμειναν στο 1-1 στη 14η αγωνιστική και το μεταξύ τους ντέρμπι των… χαμηλών στρωμάτων της βαθμολογίας δεν οδήγησε καμία στο «τρίποντο» που αναζήτησαν και που θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία για την καθεμιά τους… Σκόρερ του ματς ήταν ο Ένγκελχαρτ στο 36′ για την Κόμο και ο Καπράρι στο 54ο λεπτό με πέναλτι για τη Μόντσα.
Η Κάλιαρι επέστρεψε στις νίκες (1-0) μετά από πέντε αγωνιστικές στην αναμέτρηση που άνοιξε την 14η «στροφή» της Serie A και έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί της Βερόνα, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Σκόρερ του ματς ήταν ο Πίκολι στο 75ο λεπτό.
«Ξεγυρισμένη» 5αρα της Ρεν, νέα απώλεια για την Παρί
Η Ligue 1 είχε φουλ… δράση το Σάββατο, με την Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Ενρίκε να καταφέρνει να μην κερδίσει ακόμη ένα παιχνίδι. Οι Παριζιάνοι έμειναν στο 1-1 με τη Ναντ και έχασαν έδαφος δείχνοντας ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σκόρερ του ματς ήταν οι Χακίμι στο 2ο λεπτό και Αμπλινέ στο 38ο λεπτό.
Η Ρεν έκανε ένα απίθανο πάρτι στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι συνέτριψε με το εμφατικό 5-0 τους νεοφώτιστους στο Roazhon Park, σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική της Ligue 1. Σκόρερ για τη Ρεν ήταν οι Καλιμουεντό (3), Μπλας και Γκουίρι.
Όσον αφορά το τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Μπρεστ πήρε μια σπουδαία νίκη εντός έδρας κόντρα στο Στρασβούργο με 3-1. Σκόρερ στο παιχνίδι ήταν οι Λαλά, Περέιρα και Ντε Καστίγιο για την Μπρεστ, ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Ουατάρα.
Τέλος στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, η Λανς πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στην έδρα της Ρεμς με 2-0. Η αρχή για τη Λανς έγινε στο 23ο λεπτό με τον Θόμασον να γίνεται ο αποδέκτης της μπάλας έξω από την αντίπαλη περιοχή και με τρομερό απευθείας σουτ την έστειλε στο βάθος της αντίπαλης εστίας για το 1-0, ενώ το 2-0 έγινε από τον Ενζολά στο 61ο λεπτό.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.