Ολυμπιακός: Mε επίθεση που πετάει!
Ο Ολυμπιακός ξεχειλίζει από ποιότητα και έχει μία επίθεση που... γαζώνει
Ηταν πολλά τα χρόνια που όσοι έβλεπαν το μπάσκετ με …άλλο μάτι, επιχειρούσαν να πείσουν τους πάντες ότι τους αγώνες τους κερδίζει η άμυνα. Ναι, αυτό μπορεί να προκύψει όταν διαθέτεις αρκετούς παίκτες όχι με άνεση να στέλνουν τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.
Αρα, προσεγγίζεις με αμυντική τακτική το ραντεβού. Αν, όμως, ξεχειλίζει το ρόστερ σου από αστέρια πρώτου μεγέθους, τι θα συμβεί αλήθεια; Πολύ απλά, αυτό που βλέπουμε από την εφετινό Ολυμπιακό! Γαζώνει στην επίθεση και το ένα πάρτι ακολουθεί το άλλο στην Ευρωλίγκα, ενώ το σερί των ερυθρόλευκων νικών είναι πλέον «έξι».
Η επίθεση του Ολυμπιακού πετάει… φωτιές
Ηδη, ο Ολυμπιακός που εσχάτως βάζει σταθερά πάνω από 90 πόντους έχει σε 11 ματς την κορυφαία επίθεση στην Ευρωλίγκα: 951 πόντους είναι η συγκομιδή του. Ακολουθεί η εντυπωσιακή Παρί με 941, το Μιλάνο με 938 και η Μονακό με 932. Αυτές οι ομάδες μετρούν 11 ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός που έχει επιθετικό ρεκόρ 865 και η Μπάγερν με 886, έχουν δώσει 10 αγώνες.
Η ουσία, ωστόσο, ακόμη και αν κάποια ομάδα που δίνει αγώνα το βράδυ της Παρασκευής ξεπεράσει τον Ολυμπιακό, δεν αλλάζει: η εφετινή διοργάνωση δείχνει αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες και παρακολουθούμε εκπληκτικές επιθετικές παραστάσεις. Σαφώς όταν έρθουν τα δυσκολότερα ή τα κρίσιμα ματς των play offs, η συνθήκη αυτή ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, ποιος όμως μπορεί να εγκλωβίσει μετρ της επίθεσης όπως είναι ο Φουρνιέ ή ο Βεζένκοφ;
Ο Γάλλος, υπέροχος και απέναντι στη Μπασκόνια είχε σε 26’ αγώνα 15 πόντους και υπήρξε θυελλώδης στην αρχή. Αργότερα, φρόντισε να κάνει κλεψίματα (3) ή να μοιράσει ασίστ (9) ώστε να ακούει τα «ευχαριστώ» των συμπαικτών του. Αθόρυβα ο Φουρνιέ εξελίσσεται σε καταλύτη και δημιουργό πολλών επιθετικών ενεργειών για τους Ερυθρόλευκους. Και είναι σπουδαίο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έφτασε τους 92 πόντους χωρίς το υπερόπλο που ακούει στο όνομα Σάσα Βεζένκοφ. Ποιος έπαιξε στη θέση του τραυματία φόργουρντ; Ο Πίτερς.
Ο Μπαρτζώκας του έδωσε απλόχερα 30’, ο Πίτερς δεν έλαμψε όπως πέρυσι αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 42% στα τρίποντα, έχοντας σε μια γεμάτη βραδιά 11/26 σουτ. Ο δε Πίτερς, είχε μεν 0/3, φρόντισε όμως να κινείται άριστα χωρίς τη μπάλα, μάζεψε πέντε αμυντικά ριμπάουντ και παίρνοντας καλές θέσεις κοντά στο καλάθι, είχε 100 % ευστοχία με 6/6 δίποντα.
Αλήθεια, υποστηρίζει κάποιος ότι δεν υπάρχουν λύσεις για όλα τα επιθετικά γούστα στον εφετινό Ολυμπιακό που δείχνει εξαιρετικά φρέσκος και διψασμένος σε κάθε του παιχνίδι;
- Τα σενάρια για να βρεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442