Ενίσχυση του Δήμου Κορινθίων στους Κορίνθιους φοιτητές που σπουδάζουν εκτός πόλης
Ο Δήμος Κορινθίων συνδράμει με την αποστολή μηνιαίου «πακέτου» στήριξης στους φοιτητές.
Ένα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα εγκαινιάζει από φέτος ο δήμος Κορινθίων. Πρόκειται για το «Πακέτο του Φοιτητή».
Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή Κορινθίων, το «Πακέτο του Φοιτητή είναι ένα σύνολο προϊόντων, που περιλαμβάνει είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής. Αυτό το πακέτο θα φτάνει κάθε μήνα στην πόλη που σπουδάζει και διαμένει το κάθε παιδί, χωρίς καμία επιβάρυνση είτε του φοιτητή είτε της οικογένειάς του.
Αυτή η παροχή των φοιτητικών πακέτων θα γίνεται σε φοιτητές, προστατευόμενα μέλη οικογενειών που κατοικούν στο δήμο Κορινθίων και φοιτούν και διαμένουν σε άλλες πόλεις εκτός του δήμου, ενώ ταυτόχρονα πληρούν τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια του παρόντος κανονισμού και είναι οικογένειες δικαιούχοι του Κοινωνικού Δικτύου Παροχών Αλληλεγγύης Δήμου Κορινθίων «Όλοι Μαζί».
Οι προϋποθέσεις
Οι δικαιούχοι φοιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένο το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών του άρθρου 4 για την ένταξη τους στο Κοινωνικό Δίκτυο Παροχών Αλληλεγγύης Δήμου Κορινθίων «Όλοι Μαζί» και συμπληρωματικά να υποβάλλουν:
- Πρόσφατη βεβαίωση σπουδών σε δημόσιο ΑΕΙ ή δημόσια μεταλυκειακή δομή. Επισημαίνεται ότι το πακέτο του φοιτητή παρέχεται σε φοιτητές μεταλυκειακής δομής μόνο στην περίπτωση που εντός του δήμου Κορινθίων δεν λειτουργεί αντίστοιχη δημόσια μεταλυκειακή δομή, η οποία θα προκύπτει, κατόπιν αυτεπάγγελτης έρευνας της υπηρεσίας.
- Μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του
- Ιράν: Σε 3.117 ανήλθαν οι νεκροί στις διαδηλώσεις, λέει η κρατική τηλεόραση
- «Την χτυπούσε και της ξύριζε το κεφάλι» – Γυναίκα στη Βρετανία ζούσε υπό συνθήκες σκλαβιάς για πάνω από 25 χρόνια
- Νέες σκηνές χάους στη Βουλή: Κόντρες, Κωνσταντοπούλου – προεδρείου, διακοπή και ξενύχτι στην Ολομέλεια
- «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στη Σλάβεν για τον Γιάγκουσιτς – Μίλησε μαζί του ο Μπενίτεθ»


