Ουκρανία: Η πρόταση του Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη» είναι σαφής ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί
Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί δικά της όπλα για να πλήττει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.
Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι η ιδέα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης εντός του ουκρανικού εδάφους είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Μόσχα σχεδιάζει να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο Πούτιν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης στην ομιλία του μετά την επανεκλογή του την Κυριακή και το Κρεμλίνο ανέφερε σήμερα ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατευθεί η Ρωσία από τις ουκρανικές επιθέσεις.
«Πρόκειται για (…) μια σαφή, εξόφθαλμη δήλωση ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί» ανέφερε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ στο πρακτορείο Reuters.
«Όλα αυτά είναι σαφείς αποδείξεις ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι έτοιμη να συνάψει σύγχρονες, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα κυρίαρχα δικαιώματα των άλλων χωρών», πρόσθεσε.
Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί δικά της όπλα για να πλήττει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.
Ορισμένοι από τους συμμάχους της, όπως οι ΗΠΑ, της παρέχουν οπλισμό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί εντός της Ρωσίας.
Το Κίεβο ενέτεινε την περασμένη εβδομάδα τις επιθέσεις του σε διυλιστήρια στη Ρωσία ενώ παραστρατιωτικές ομάδες εξαπολύουν επιθέσεις από το ουκρανικό έδαφος στη δυτική Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι: Το Ιράν σφυροκοπά το feed των influencers, ο πόλεμος ως POV και τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή
- Νέα Αριστερά για Χρυσή Αυγή: Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει στις δικαστικές αίθουσες
- Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με Γουόκαπ – Τι γίνεται με Βεζένκοφ
- Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου
- Κουτσούμπας: Δύο από τα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση τη Σούδα
- Μήπως οι μύστες στα Ελευσίνια Μυστήρια τρίπαραν με LSD;




