Σαρωτικός ο Κολοσσός Ρόδου, διέλυσε την ΑΕΚ (103-80)
Ο Κολοσσός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην απογοητευτική ΑΕΚ και έφτασε σε μια άνετη νίκη. Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι νησιώτες.
Τραγωδία και στη Ρόδο η ΑΕΚ! Πραγματοποιώντας ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση τη φετινή σεζόν, η Ένωση έγινε… παιχνιδάκι στα χέρια του Κολοσσού Ρόδου ο οποίος την διέλυσε με 103-80 για τη 17η αγωνιστική της Basket League.
Στο 7-10 το ρεκόρ των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να είναι από πάνω στην ισοβαθμία καθώς κατάφεραν να καλύψουν και το -19 της ήττας τους στα Άνω Λιόσια.
Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο Κολοσσός, με τον Γκάουντλοκ να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 26 πόντους και 3 ασίστ. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Μπραϊκοβιτς που έβαλε 22 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ ενώ έδωσε και 2 ασίστ. Από την ΑΕΚ, διασώθηκε μόνο ο Τίλμαν που έβαλε 26 πόντους με 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
Η ΑΕΚ υπήρχε στο παιχνίδι μόνο στα πρώτα πέντε λεπτά (12-11), αλλά στη συνέχεια ο Κολοσσός βρήκε σουτ και πήγε με 27-19 στο δεκάλεπτο. Με τρίποντο του Γκάουντλοκ οι Ροδίτες βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +10 (38-28, 15′) και ουσιαστικά από εκείνο το σημείο η Ένωση έχασε κάθε επαφή με το σκορ, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με το 51-36.
Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν απλός παρατηρητής στο ματς, ο Κολοσσός τα έβαζε από παντού και προηγήθηκε με +25 (80-55) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι έστειλαν τη διαφορά ακόμη και στο +31 στα τελευταία λεπτά (101-70, 38′), με τους «κιτρινόμαυρους» να… μαζεύουν κάπως το σκορ για το 103-80.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Στα 44 του, ο θρύλος του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ, έπαιξε ξανά μπροστά στο κοινό της Αυστραλίας και υπενθύμισε σε όλους ότι όσο κι αν τα χρόνια περνούν, η κλάση παραμένει αιώνια.
Αλλαγμένος προς το... χειρότερο Παναθηναϊκός χωρίς τον Κέντρικ Ναν στο παρκέ, με τους «πράσινους» να έχουν χάσει και τα τρία ματς στα οποία ο Αμερικανός γκαρντ δεν αγωνίστηκε.
Στο εξαιρετικά βεβαρυμένο πρόγραμμα στο καλεντάρι του τένις αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη του Australian Open.