Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίγκνας Μπραζντέικις: Βγήκε μπροστά την κατάλληλη στιγμή (vids)

Ίγκνας Μπραζντέικις: Βγήκε μπροστά την κατάλληλη στιγμή (vids)

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις μετά από ένα διάστημα προσαρμογής δείχνει πιο άνετος στο παρκέ και κυρίως είναι πιο σημαντικός για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Το limit up έρχεται την κατάλληλη στιγμή...

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή στη Euroleague αυτή τη βδομάδα, καθώς έκανε το 2/2 κόντρα σε Άλμπα και Μπάγερν και «πάτησε» γερά στη «μάχη» της απευθείας πρόκρισης στα Play off.

Οι ερυθρόλευκοι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πέρασαν και από το Μόναχο, με όπλο την άμυνα, ενώ δύο μέρες νωρίτερα έριξαν 100αρα στην Άλμπα στο ΣΕΦ (101-87). Πλέον, μπαίνουν στα τελευταία 9 παιχνίδια με ρεκόρ 14-11 και έχουν την τύχη στα χέρια τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε άριστα το ρόστερ του, άνοιξε όσο περισσότερο το ροτέισον σε αυτά τα δύο παιχνίδια, συν εκείνο με τον ΠΑΟΚ δύο μέρες πριν την Άλμπα για την Basket League και είδε και πολλά ευχάριστα. Ένα από αυτά είναι χωρίς αμφιβολία η παρουσία του Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος έκανε ένα σημαντικό step up στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν και πραγματοποιεί τις καλύτερες του εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα.

Το «limit up» του Μπραζντέικις

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 77-62, με τον Λιθουανό φόργουορντ να κάνει την καλύτερη-βάσει αριθμών – εμφάνιση με τη φανέλα των Πειραιωτών. Κόντρα στον Δικέφαλο του βορρά λοιπόν ο Μπραζντέικις είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 34 λεπτά και βρήκε ρυθμό για τις αναμετρήσεις με τους Γερμανούς.

Ο Λιθουανός λοιπόν που αποκτήθηκε πριν μερικούς μήνες από τον Ολυμπιακό, έπαιξε από 20 και 21 λεπτά κόντρα σε Άλμπα και Μπάγερν και ήταν καταλυτικός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ήταν διψήφιος και στα δύο παιχνίδια, έχοντας από 11 πόντους, ενώ μάζεψε και από 5 ριμπάουντ σε κάθε ματς και είχε από ένα κλέψιμο. Απέναντι στην Άλμπα είχε 13 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ 16 βαθμούς είχε στο ματς με τους Βαυαρούς και γενικά έχει κάνει σε αυτή την τριάδα αγώνων όλα τα ατομικά του ρεκόρ με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Συνολικά στη σεζόν ο Μπραζντέικις μετράει 12 λεπτά περίπου συμμετοχής κατά μέσο όρο στη Euroleague, αλλά παίζει όλο και περισσότερο. Σκοράρει 4,2 πόντους, μαζεύει 2 ριμπάουντ και έχει 0,8 ασίστ, όμως οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, αφού τον χρησιμοποιεί προσεκτικά ο Μπαρτζώκας. Στην Basket League έχει 6,8 πόντους σε 17 λεπτά.

Η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα και ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής

Ο Μπραζντέικις χρειαζόταν χρόνο να προσαρμοστεί και εν συνεχεία χρειαζόταν αγωνιστικό ρυθμό και χρόνο για να «κολλήσει» με την ομάδα και να προσαρμοστεί κυρίως στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που έχει συγκεκριμένες αρχές και ταυτότητα.

Ο Μπαρτζώκας από την πρώτη στιγμή τόνισε πόσο σημαντικός είναι και θα είναι ο Λιθουανός και πως δεν έχει σκοπό να τον ρίξει στα… βαθιά άμεσα. Του έδωσε χρόνο σε ένα νέο περιβάλλον και την κατάλληλη στιγμή και εν μέσω σημαντικών απουσιών και προβλημάτων βγήκε μπροστά, είχε ένα limit up στην απόδοση του στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα και δείχνει ότι είναι απαραίτητος στις θέσεις 3-4 για τον Ολυμπιακό και τον Μπαρτζώκα.

Παρά τα προβλήματα που έχει ο Έλληνας τεχνικός έχει και το ευχάριστο με τον Μπραζντέικις, ο οποίος έχει 3 σερί ματς με διψήφιο αριθμό πόντων σε Basket League και Euroleague και κυρίως έχει ανέβει η ψυχολογία του και αισθάνεται σαφώς πιο άνετα. Σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είναι κομβικό για τη δύσκολη συνέχεια του Ολυμπιακού με 9 «τελικούς» στη Euroleague, αλλά και το Final 8 του Κυπέλλου που έρχεται…

Τα τρία παιχνίδια που κάνει… θραύση

Sports in

Ένταση στο φινάλε: Πιάστηκε στα χέρια ο Αλμέιδα (vid, pics)

Απίστευτες εικόνες στη Τούμπα με τον Ματίας Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024