
Τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας στο επίκεντρο της συνάντησης της Σ. Ζαχαράκη με Χ. Δούκα
Η έλλειψη στέγης το βασικό πρόβλημα που έθεσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δέχθηκε στο γραφείο της, τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που υλοποιεί το Υπουργείο, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στα οποία ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει ήδη ενεργά.
Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας παρουσίασε τις προτάσεις του Δήμου Αθηναίων για όλα τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και εστίασε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της στέγασης..
Σε συνεργασία με την Πολιτεία
Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το θέμα της κοινωνικής κατοικίας είναι για εμάς προτεραιότητα. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και να συνεργαστούμε με την πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Είναι απαραίτητο, να συνεχιστεί η υλοποίηση των υπαρχόντων στεγαστικών προγραμμάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με την καταγραφή του διαθέσιμου προς αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος.
Χρειάζεται, επίσης, να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση των κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν, στη συνέχεια, με χαμηλό ενοίκιο, για τη στέγαση ευάλωτων οικογενειών, νέων και ηλικιωμένων».
- Μιλένα Αποστολάκη: «Η «δεύτερη ευκαιρία» δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα
- Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πέθανε ο πατέρας του – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του
- Οσμή αερίου στα νότια προάστια: «Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό» – Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
- Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
- Ρούμπιο: Πρότεινε «νέα σχέση» του λαού της Κούβας με τις ΗΠΑ – Επίθεση στην κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας
- Ρόδος: Θρήνος στην κηδεία μητέρας και κόρης που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό δυστύχημα
