Με αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος η Μπόρνμουθ μετέτρεψε το εις βάρος της 0-2 από την ΚΠΡ σε 3-2, σε διάστημα 22 λεπτών (48΄-69΄) και προκρίθηκε στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.
Και οι άλλες δύο ομάδες της Premier League που αγωνίζονταν την ίδια ώρα κατάφεραν να πάρουν τα εισιτήρια για τη συνέχεια του θεσμού.
Πιο δύσκολα πέρασε η Μπράιτον, η οποία όπως και η Μπόρνμουθ χρειάστηκε την ανατροπή για να φτάσει στο 4-2 στην έδρα της Στόουκ (δύο γκολ ο Ζοάο Πέδρο), ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν είχε κανένα πρόβλημα στην έδρα της Τζίλιγχαμ (4-0), με τον Οσούλα να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.
Η Σαουθάμπτον νίκησε εύκολα με 4-0 την Γουόλσολ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ενώ η Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη θα χρειαστεί δεύτερο ματς με την Μπρίστολ Ρόβερς προκειμένου να δούμε ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στους «32» του θεσμού, αφού ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο παιχνίδι
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα του 3ου γύρου στο Κύπελλο Αγγλίας έχουν ως εξής:
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.
Με 14/28 τρίποντα, πρώτο σκόρερ τον Ρογκαβόπουλο με 5/5 από τα 6,75μ. και τους Γιουρτσεβέν (17π.), Τολιόπουλο (14π.) και Γκραντ (13π.) άξιους συμπαραστάτες ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ στα Λιόσια
Πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε διάστημα μόνο έξι λεπτών η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε με 2-0 την Κολωνία και τέθηκε ξανά σε... τροχιά Champions League στην Bundesliga.