Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο «μονόδρομος» και το μεγάλο ζητούμενο

Ο «μονόδρομος» και το μεγάλο ζητούμενο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να μπουν στο ντέρμπι με το μάτι να γυαλίζει και να δείξουν στους αντιπάλους τους πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, σ’ ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά για τους «ερυθρόλευκους», καθώς η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους πειραιώτες.

Τα αρνητικά αποτελέσματα στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Λαμία έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη συνθήκη για τον Ολυμπιακό στο αυριανό ντέρμπι με την Ένωση.

Οι πειραιώτες καλούνται επί της ουσίας να παίξουν ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει πολλά για την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου και τούτη την ώρα για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απώλεια βαθμών.

Κι όταν λέμε κανένα, εννοούμε κανένα. Η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους γηπεδούχους κι αυτό πρέπει να το έχουν καλά στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού μπαίνοντας να παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κι εδώ υπάρχει το μεγάλο ζητούμενο για τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού κι ασφαλώς αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν στα τελευταία παιχνίδια τους οι «ερυθρόλευκοι».

Αντί οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν δυνατά στο Περιστέρι και στην Λαμία έκαναν το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι δέχθηκαν και γκολ στο τέταρτο μόλις λεπτό του αγώνα.

Αυτό δηλαδή που έπρεπε να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» το έκανε τελικά η Λαμία και στο φινάλε αυτός ο αιφνιδιασμός έκρινε και το παιχνίδι.

Στο ματς στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός «έχασε» το πρώτο ημίχρονο κι όταν στο δεύτερο μέρος ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι στον Ποντένσε, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης κι έμεινε στο 0-0.

Σίγουρα είναι μεγάλο μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι δεν θα έχει κόσμο το Καραϊσκάκη. Αλλά όπως και να χουν τα πράγματα ένα είναι σίγουρο. Απαγορεύεται να μπουν χαλαροί στο ματς οι «ερυθρόλευκοι» γιατί αν το κάνουν ξανά είναι πολύ πιθανό να το πληρώσουν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να μπουν στο ντέρμπι με το μάτι να γυαλίζει και να δείξουν στους αντιπάλους τους πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους.

Και είπαμε, αυτό που πρέπει να έχουν υπόψιν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι πως για την ομάδα του λιμανιού δεν υπάρχει ούτε ισοπαλία στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι.

Για να πετύχουν όμως τον στόχο τους οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να… γυρίσουν τον διακόπτη και να διαγράψουν όλα όσα έκαναν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Χρειάζεται άλλη νοοτροπία και το κυριότερο πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τα λάθη που έγιναν σε Περιστέρι και Λαμία. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, τα λάθη απαγορεύονται για τους πειραιώτες και οι γηπεδούχοι καλούνται να κάνουν την μεγάλη επιστροφή.

Γιατί αν ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ αλλάζουν πολλά και κυρίως αλλάζει η ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και των δύο σημαντικών αγώνων με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουν οι πειραιώτες στο παιχνίδι με την Ένωση είναι να μπουν στο παιχνίδι σα να παίζουν «τελικό» που κρίνει τρόπαιο.

Αν το κάνουν αυτό θα διαμορφώσουν μια συνθήκη που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες υλοποίησης του στόχου τους κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Κι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση πρέπει να το κάνουν. Υπάρχει αυτό το «πρέπει», υπάρχει «μονόδρομος» για τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024