Ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις πολιτών σε θέματα παλλαϊκής άμυνας στον Διόνυσο
Στην «μάχη» τις παλλαϊκής άμυνας εκπαιδεύονται πολίτες του Δήμου Διονύσου.
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στο 2o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, η πρώτη ενημέρωση / εκπαίδευση πολιτών του Δήμου Διονύσου με θέμα την Παλλαϊκή Άμυνα και την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ).
Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Διονύσου, η εκπαίδευση, την οποία παρακολούθησαν ενδιαφερόμενοι πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Νικόλαο Νούσα, του Γραμματέα του Αστυνομικού Τμήματος Βασίλη Μπερτόλη, του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πυραγού Χρήστου Τέγα και του αρμόδιου συντονιστή Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, Ανώτερου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α.
Τι ακριβώς έγινε την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης των πολιτών στον Διόνυσο
Κατά την πρώτη ημέρα αναλύθηκαν βασικές έννοιες γύρω από την παλλαϊκή άμυνα αλλά και την πολιτική προστασία γενικότερα, ενώ η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28/11 (από τις 18:00 έως 21:00) με ειδικότερα θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμμετέχοντες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Διονύσου είναι από τους πρώτους Δήμους που έχει ενεργοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο γύρω από την Παλλαϊκή Άμυνα, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ που αφορά σε όλο το φάσμα της πολιτικής σχεδίασης έκτακτης ανάγκης της χώρας, για την εφαρμογή του άρθρου 4 του Νόμου 2641/1998 (ΦΕΚ Α’ 211) με θέμα «Παλλαϊκή Άμυνα και άλλες διατάξεις».
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

