
Ξυλόκαστρο: Συνελήφθη ο οδηγός που έσερνε σκύλο με το όχημα
Πρόκειται για ηλικιωμένο Έλληνα 86 ετών.
Συνελήφθη ο οδηγός που είχε δέσει τον σκύλο του έξω από το κινούμενο αγροτικό του, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, για παράβαση του νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 86χρονος ημεδαπός συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διότι, όπως διαπιστώθηκε, είχε δέσει με σχοινί στην καρότσα τον σκύλο του, ο οποίος ακολουθούσε το κινούμενο όχημα.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι η νομοθεσία που αφορά τα ζώα συντροφιάς είναι πολύ αυστηρή.
Όπως εξηγεί ο νομικός εκπρόσωπος της Save a Greek Stray, σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021, απαγορεύεται η κακομεταχείριση και η κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου. «Δεν αφορά μόνο τα ζώα συντροφιάς, παρότι είναι εύλογη παρανόηση λόγω του τίτλου του νόμου ‘για την ευζωία των ζώων συντροφιάς’. Οι διατάξεις του όμως απαγορεύουν κάθετα και ρητά την κακομεταχείριση οποιουδήποτε ζώου».
?️ Οδηγός σέρνει #σκύλο δεμένο από το αγροτικό – Βίντεο της κακοποίησης https://t.co/Ej8Czka3nU
— SKAI.gr (@skaigr) October 26, 2023
Το βίντεο που έδειχνε τον άτυχο σκύλο να ακολουθεί τρέχοντας το όχημα το τράβηξε άλλος οδηγός που κινούνταν πίσω από το αγροτικό, ο οποίος έβλεπε το άτυχο ζώο να προσπαθεί να ακολουθήσει την ταχύτητα του οχήματος ώστε να μην πέσει στο έδαφος.
Στη συνέχεια, παρέδωσε το βίντεο στις αρχές ώστε να εντοπιστεί ο κακοποιητής του σκύλου.
- Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]
- Αμερικανός γιατρός που εργάζονταν στο Κονγκό βρέθηκε θετικός στον Έμπολα
- Ποιοι είναι οι δράστες του φονικού στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο – Μήνυμα ειρήνης από τον ιμάμη
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ

