Balticconnector: Άγκυρα πλοίου βρέθηκε στο σημείο που υπέστη ρήγμα ο αγωγός
Οι αρχές ερευνούν αν η άγκυρα ανήκει σε ένα κινεζικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Μια μεγάλη άγκυρα ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία ότι ανέσυρε σήμερα από τον βυθό κοντά στο σημείο της Βαλτικής Θάλασσας όπου ο αγωγός φυσικού αερίου Balticconnector υπέστη ρήγμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τώρα, οι αρχές ερευνούν εάν ανήκει σε ένα κινεζικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η αστυνομία προηγουμένως είχε αναφέρει ότι η ζημιές στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Balticconnector και σε δύο καλώδια τηλεπικοινωνιών προκλήθηκαν από εξωτερική μηχανική δύναμη και ερευνάται εάν επρόκειτο για δολιοφθορά ή αν προκλήθηκαν από ατύχημα.

Το κινεζικό containership
Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI) της Φινλανδίας, είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι επικεντρώνει την έρευνα του στο κινεζικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων NewNew Polar Bear το οποίο έχει ταξιδέψει πάνω από το αγωγό και τα καλώδια τηλεπικοινωνιών την ίδια χρονική περίοδο που καταγράφηκαν οι ζημιές.
Το NBI ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διαπιστώσει ότι το NewNew Polar Bear έχει χάσει πράγματι μία από τις δύο μπροστινές άγκυρες του και ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το πλοίο για να ρωτήσουν εάν είναι αυτή η άγκυρα που ανασύρθηκε στον Κόλπο της Φινλανδίας.
Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ρωσικό πλοίο που είχε περάσει την ίδια περίοδο από το ίδιο σημείο δεν αποτελεί πλέον μέρος της κύριας κατεύθυνσης των ερευνών.
Πηγή: ΟΤ
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442