Κύπρος: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στη Λάρνακα
Συμμετείχαν εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά αραβικής καταγωγής - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (15/10) στη Λάρνακα της Κύπρου.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στη λεωφόρο Αθηνών και συμμετείχαν Άραβες, Αιγύπτιοι, Ιρακινοί αλλά και πολιτες από άλλες αραβικές χώρες που ζουν στην Κύπρο.
Άντρες, γυναίκες και παιδιά φωνάζουν συνθήματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης
Οι διαμαρτυρόμενοι -άντρες, γυναίκες και παιδιά- κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης, πανό και φωτογραφίες από την σκληρή κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης.
Αρκετοί φορούσαν και «κοφία» ένα είδος μαντιλιού, που φορούσε και ο πρώην πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ, με συμβολισμό που δείχνει ότι τάσσονται «υπέρ των Παλαιστινίων».
Συνοδεία αστυνομικών
Αστυνομικοί συνόδευαν τους διαμαρτυρόμενους από την αρχή της λεωφόρου Αθηνών μέχρι το κάστρο στη Λάρνακα και ξανά πίσω. Στην περιοχή υπήρχαν και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, έγινε χρήση μη επανδρωμένων μέσων για καλύτερη εποπτεία της πορείας, ενώ στον χώρο είχε μεταφερθεί και ο Αίαντας. Την πορεία κάλυψαν και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», «η Παλαιστίνη είναι ένας πόνος που θεριεύει στην ψυχή», «η Γάζα έχει γίνει ένας ποταμός γεμάτος αίμα», «τα μάτια φέρνουν δάκρυα και η καρδιά κλαίει για σένα Γάζα» και «οι στεναγμοί σου πλήγωσαν αγαπημένη Γάζα».
- «Ξαναζεσταίνουν» το σχέδιο για τρένο στην Κρήτη
- Πουλούσε μυστικά 3 χρόνια
- Τα 4 σημεία – κλειδιά για την απασχόληση των συνταξιούχων
- Η Νέα Υόρκη έχει πλέον το δικό της «Τείχος των Δακρύων» με τα ονόματα 18.457 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Γιατί η ξεκούραση έχει γίνει τόσο δύσκολη σήμερα;
- «Σαγιονάρα» στον πασιφισμό – Ο θρίαμβος Τακαΐτσι, η Ιαπωνία του μιλιταρισμού και το μήνυμα στην Κίνα




