Παρίσταναν τους πελάτες και «σήκωσαν» 20 χρυσούς σταυρούς από βιτρίνα κοσμηματοπωλείου
Τις κινήσεις των δραστών κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος.
Ζευγάρι Ρουμάνων παριστάνοντας τους πελάτες κατάφερε να αρπάξει 20 χρυσούς σταυρούς από βιτρίνα κοσμηματοπωλείου στη Ρόδο.
Ωστόσο μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και συνελήφθησαν.
Τους κατέγραψε η κάμερα
Συγκεκριμένα οι δύο Ρουμάνοι άνδρας και γυναίκα (47 και 44 ετών) πήγαν στο κοσμηματοπωλείο παριστάνοντας τους πελάτες και ενώ απασχολούσαν την ιδιοκτήτρια κατάφεραν να αρπάξουν από τη βιτρίνα μια βάση κοσμημάτων που περιείχε 20 χρυσούς σταυρούς συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
Η 39χρονη ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε την κλοπή όταν αποχώρησε το ζευγάρι και άμεσε ενημέρωση τηλεφωνικά την Αστυνομία.
Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι κινήσεις των δραστών είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος.
Πώς τους εντόπισαν
Περίπου στη μία μετά το μεσημέρι οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Στον έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν 15 χρυσοί σταυροί ενώ ο άνδρας φορούσε και τα ίδια ρούχα με τα οποία είχε καταγραφεί στο κατάστημα.
Και οι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το ζευγάρι των Ρουμάνων να εμπλέκεται και σε άλλες κλοπές στη Ρόδο.
- «Είναι σκάνδαλο που αγγίζει και την κυβέρνηση» – Τι λένε τα κόμματα για την υπόθεση Παναγόπουλου
- Για αυτό αλλάζει πρόεδρο η Μπαρτσελόνα
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση
- Ουκρανία: Μειώνουν την πυρηνική παραγωγή λόγω επιθέσεων – Χτύπημα Κιέβου σε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικού καυσίμου
- Ο EFSA υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση», λέει ο Β. Κόκκαλης
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)
