Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Ένοπλη ληστεία στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο Piaget - «Μπούκαραν» και έφυγαν με 15 εκατ. ευρώ

Παρίσι: Ένοπλη ληστεία στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο Piaget – «Μπούκαραν» και έφυγαν με 15 εκατ. ευρώ

Η δεύτερη ληστεία στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα σε λίγους μήνες.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στο γνωστό κοσμηματοπωλείο Piaget, στην περίβλεπτη οδό ντε Λα Πε, στην «καρδιά» του Παρισιού, καθώς μπήκε στο στόχαστρο τριών ληστών που κατάφεραν, μέρα-μεσημέρι, να αρπάξουν κοσμήματα η αξία των οποίων φτάνει τα 10-15 εκατομμύρια ευρώ.

Η οδός ντε Λα Πε και η πλατεία Βαντόμ, στο κέντρο της πόλης, είναι γνωστές σε όλον τον κόσμο επειδή φιλοξενεί πολλές πολυτελείς μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιεία.

Η ληστεία στο Piaget, στο δεύτερο διαμέρισμα του Παρισιού, έγινε ενώ μέσα στο κοσμηματοπωλείο βρίσκονταν πελάτες. Οι δράστες ήταν δύο άνδρες που φορούσαν γκρι κοστούμια και μία γυναίκα που φορούσε πράσινο φόρεμα και μαύρο παντελόνι.

Ένας εξ αυτών κρατούσε όπλο που έφερε σιγαστήρα και δεν δίστασαν να απειλήσουν τους υπαλλήλους για να κλέψουν τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Πώς έγινε η ληστεία

Στη συνέχεια οι δράστες αφού απέσπασαν κοσμήματα μεγάλης αξίας έφυγαν με τα πόδια σαν κύριοι από το σημείο. Οι ληστές ήταν τρεις, «δύο άνδρες με κοστούμια και μια γυναίκα με φόρεμα», δήλωσε αστυνομική πηγή σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Μπήκαν και περπάτησαν με ψυχραιμία μέσα στο κατάστημα της Piaget. Στη συνέχεια απείλησαν το προσωπικό με όπλο με σιγαστήρα. Όλοι στο πίσω μέρος του καταστήματος έπεσαν στο έδαφος και στη συνέχεια οι ληστές ανάγκασαν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει τις βιτρίνες και ένα μπαούλο όπου φυλάσσονται μερικά από τα πιο ακριβά κομμάτια. Μόλις πήραν αρκετά κοσμήματα, οι ληστές διέφυγαν με τα πόδια και στη συνέχεια πιθανόν να επιβιβάστηκαν σε δίκυκλα σε κοντινή απόσταση», είπε ακόμα η πηγή.

Όπως ανέφερε ακόμα η ίδια πηγή «οι δύο από τους ληστές είχαν πάνω τους όπλα την ώρα που το τρίτο είχε επικεντρωθεί στο να γεμίσει την τσάντα με τα κλοπιμαία».

«Χτύπησαν τον υπάλληλο ασφαλείας στο κεφάλι, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό, επιβιβάστηκαν σε δύο μαύρες μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν», ανέφερε μία άλλη πηγή.

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, λίγο μετά στις 13:30, τοπική ώρα. Οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνα για ένοπλη ληστεία από οργανωμένη ομάδα κακοποιών.

Δεύτερη ληστεία σε λίγους μήνες

Η Piaget, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων, ιδρύθηκε το 1874 από τον Georges Piaget στο χωριό La Côte-aux-Fées, στα βουνά Jura. Τα ρολόγια της, καθώς και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν τιμές που μπορεί να φτάσουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η συγκεκριμένη ληστεία είναι η τελευταία από μία σειρά που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό στο κέντρο του Παρισιού.

Η προηγούμενη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο πολυτελείας στο Παρίσι έγινε στις 29 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα, τρία άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες μπήκαν στο πολυτελές κατάστημα της αλυσίδας Bulgari, στην πλατεία Βαντόμ, γύρω στις 2 το μεσημέρι. Οι δύο από αυτούς οπλοφορούσαν. Άρπαξαν κοσμήματα «πολλών εκατομμυρίων ευρώ», ανακοίνωσαν τότε οι αρχές.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024