Εκλογικό ντέρμπι με προβάδισμα Πτωχού
Συνθήκες εκλογικού ντέρμπι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον επίσημο «γαλάζιο» υποψήφιο Δημήτρη Πτωχό να καταγράφει σαφή αύξηση της δυναμικής του
Συνθήκες εκλογικού ντέρμπι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον επίσημο «γαλάζιο» υποψήφιο Δημήτρη Πτωχό να καταγράφει σαφή αύξηση της δυναμικής του και μικρό προβάδισμα απέναντι στον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με 29% έναντι 26% στην πρόθεση ψήφου.
Ο Δημήτρης Πτωχός, που ξεκίνησε την εκλογική μάχη με το «αγκάθι» της χαμηλής αναγνωρισιμότητας, έχει πλέον πλησιάσει πολύ την αναγνωρισιμότητα του βασικού αντιπάλου του. Παρατηρείται, ωστόσο, ότι έρχεται ακόμη δεύτερος σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αποδοκιμάζουν αντ’ αυτού την προηγούμενη επιλογή της ΝΔ.
Ο Πέτρος Τατούλης, από την άλλη, αν και άρχισε την κούρσα με το ατού της εμπειρίας και της πολυετούς παρουσίας στην περιφέρεια, φαίνεται να επωμίζεται το κόστος της φθοράς έναντι του νέου υποψηφίου.
Ο Δημήτρης Πτωχός, που ξεκίνησε την εκλογική μάχη με το «αγκάθι» της χαμηλής αναγνωρισιμότητας, έχει πλέον πλησιάσει πολύ την αναγνωρισιμότητα του βασικού αντιπάλου του.
Επιπλέον, η ανάλυση της Metron Analysis στην κομματική προέλευση των υποστηρικτών των δυο υποψηφίων, δείχνει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, θα στηρίξουν τον Δημήτρη Πτωχό, που διαθέτει το χρίσμα και την εμπιστοσύνη του κόμματός τους, σε αντίθεση με την πιο «πολυσυλλεκτική» – κι άρα λιγότερο συντεταγμένη – βάση Τατούλη. Ο Πτωχός καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του στους νεότερους ψηφοφόρους (24% στους 17-24 ετών) και στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας (37%). Ο Πέτρος Τατούλης καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του στον τόπο καταγωγής του, την Αρκαδία (45%).
- Γιατί Τραμπ και Πούτιν θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη;
- Ο Χάαλαντ ανέβηκε στη ζυγαριά μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: «Όλα καλά»
- Τηλεφωνικές απάτες: Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα αναγνωρίζει ψεύτικες φωνές στις κλήσεις
- «Συμφωνία Γκρέμιο και Τετέ – Αποφασίζει ο Παναθηναϊκός»
- Γάζα: Ανασύρθηκαν 25 πτώματα, ανάμεσά τους και μιας Παλαιστίνιας δημοσιογράφου – Ερειπωμένες οι πόλεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παραιτείται ο δικηγόρος του – Αναλαμβάνει την εν διαστάσει σύζυγό του





