Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμοι και συμφέροντα είναι πίσω από τις τραγωδίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Πόλεμοι και συμφέροντα είναι πίσω από τις τραγωδίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Να βρούμε τα αίτια των προβλημάτων αλλιώς οι τραγωδίες θα συνεχίζονται», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο.

«Δυστυχισμένοι συνάνθρωποι μας θα συνεχίσουν να πνίγονται και να εξοντώνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες των προβλημάτων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή το ναυάγιο που στοίχισε την ζωή πολλών συνανθρώπων μας έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανείπωτης και πρωτοφανούς θαλάσσιας τραγωδίας, τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν πλήρως στις αρμοδιότητές τους αλλά και πέραν αυτών, με συνέπεια και σοβαρότητα, αποφεύγοντας συμπεριφορές προβολής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του φοβερού αυτού γεγονότος.

Η συμβοήθεια στο Λιμενικό, η συνεργασία με τις άλλες Αρχές, η παροχή καθαρών στρωμάτων και κλινοσκεπασμάτων, η ανάληψη του κόστους της διαχείρισης και της μεταφοράς των σορών των τραγικών θυμάτων και η συνδρομή της Περιφέρειας σε οργανωτικά θέματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αποτελούν αυτονόητες ενέργειες και εκπλήρωση καθήκοντος.

Το δυστύχημα είναι ότι η τραγωδία θα έχει συνέχεια, πολλοί δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας θα πνίγονται και θα εξοντώνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες των προβλημάτων, που είναι οι πόλεμοι, τα συμφέροντα και οι διεθνείς αναταράξεις.

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από κάθε ευαίσθητο άνθρωπο στο όνομα του πολιτισμού και του ανθρωπισμού, για να περιορισθούν, έστω, όμοιες ανθρώπινες τραγωδίες που μας προσβάλουν όλους.

Ως περιφερειάρχης επιθυμώ να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που επιτέλεσαν το καθήκον τους, όπως και τον καθένα που ουσιαστικά συνέβαλε στη διαχείριση αυτής της τραγωδίας και ονομαστικά το συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Βασίλη Χαντζή για τον πολύωρο και ουσιαστικό αγώνα ανθρωπισμού που έδωσε».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024