Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναγκαία μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Αναγκαία μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να αιτηθεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Το ζήτημα άμεσης συνάντησης των 13 περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα καίρια οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης -όπως επίσης και σημαντικά θεσμικά τέτοια-, έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ο περιφερειάρχης, κατά την παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κεντρικό σύστημα δεν θέλει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση -εκτίμηση, συνέχισε ο Π. Νίκας, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι «παρά τις κατά καιρούς σχετικές εξαγγελίες, όχι μόνο δεν καταργείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά αντίθετα τα υπουργεία συνεχώς, είτε ενισχύουν τις υφιστάμενες περιφερειακές υπηρεσίες τους, είτε δημιουργούν νέες».

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης «ένα πουκάμισο αδειανό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται οπωσδήποτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας».

Τέλος, ο Π. Νίκας διατύπωσε την θέση ότι κρίνεται αναγκαία μια αλλαγή του πλαισίου που διέπει το ποσοστό του 1% από τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες διαχειρίζονται τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα μέσω του συγκεκριμένου πόρου να χρηματοδοτούνται υποδομές έργων πολιτισμού.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024