Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθη στην εκδήλωση, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Την Μεσσήνη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Η  εκδήλωση, που έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι βρίσκεται σήμερα στην Μεσσήνη, για να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Νίκα για το έργο που έκανε στην Περιφέρεια και, ταυτόχρονα, γιατί θέλει να ενθαρρύνει τον Δημήτρη Πτωχό, ένα νέο πολιτικό που, όπως είπε, θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης.

Όπως ανέφερε, όταν ο απερχόμενος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προ μερικών μηνών, του είπε ότι δεν θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος, σκέφτηκε πολύ για το ποιον θα προτείνει υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για το πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού και έκανε ιδαίτερη αναφορά στον πατέρα του, Παύλο Πτωχό, που διατέλεσε για δεκαετίες δήμαρχος Μεσσήνης καθώς και αντινομάρχης Μεσσηνίας.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο» και επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική όπως και η Πελοπόννησος.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές, «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους».

«Με τη βοήθεια όλων σας είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Μεσσηνία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθύμισε τη συνεργασία που είχε με τον Δημήτρη Πτωχό κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά, τονίζοντας ότι «συνδυάζει την τεχοκρατική επάρκεια με το γνήσιο πάθος».

Ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε συγκινημένος για το γεγονός ότι ξεκινάει την πολιτική του διαδρομή από τον τόπο, όπου επί 16 χρόνια βρισκόταν ως δήμαρχος Μεσσήνης ο πατέρας του.

«Η μεγαλύτερη φιλοδοξία μας είναι να ενώσουμε όλους τους ανθρώπους και να μοιρατούμε ένα στόχο που μας αφορά όλους. Μετά από χρόνια που βρισκόμασταν στη δίνη της κρίσης με φαινόμενα διαχασμού και τοξικότητας, η νέα εποχή παρουσιάζει μια ιστορική ευκαιρία για να κάνουμε άλματα προόδου. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο. Να καταστεί μια ευρωπαική περιφέρεια πρότυπο σε όλα», είπε στην ομιλία του.

Όσον αφορά το σχέδιό του, ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του τόπου, με έμφαση σε δύο πυλώνες: Πρωτογενή τομέα και τουρισμό.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024